Kariyeri şampiyonluklar, hayatı ise zorluklarla geçen Ronaldinho'nun cezası, ev hapsine çevrildi

Sahte pasaport düzenlediği ileri sürülerek Paraguay'da tutuklanan Brezilyalı eski yıldız futbolcu Ronaldinho, 1 milyon 600 bin dolar ödeyerek ev hapsine alındı

Bir vakfın daveti üzerine Paraguay’a giden Ronaldinho ve kardeşi Assis, 6 Mart'ta tutuklanarak cezaevinde gönderilmişti / Fotoğraf: Reuters

Sahte pasaport düzenlemek iddiasıyla Paraguay'da tutuklanan ve 6 ay hapis cezası alan Brezilyalı eski yıldız futbolcu Ronaldo de Assis Moreira, bilinen adıyla "Ronaldinho" ev hapsine alındı. Kariyerinde birçok başarıya imza atan Ronaldinho'nun adı, futbol hayatını bitirmesinin ardından mahkemelerle anılıyor.

Ronaldinho ve kardeşi Assis'in, 32 gün cezaevinde kaldıktan sonra 1,6 milyon dolar kefalet bedeli karşılığında serbest bırakıldı. 

İkilinin cezalarının ev hapsine çevrildiği ve cezanın kalan kısmını Paraguay'ın başkenti Asuncion'daki bir otelde tamamlayacakları belirtildi. 

39 yaşındaki Ronaldinho, muhtaç çocuklar için çalışan bir vakfın daveti üzerine Paraguay’a gitmişti.

Ronaldinho ve kardeşi Assis, 6 Mart'ta tutuklanarak cezaevinde gönderilmişti.

 

 

Ayak voleybolu oynarken görüntüsü çıkmıştı

Hapishane günlerinde spordan uzak kalmayan Ronaldinho, bu kez arkadaşlarıyla ayak voleybolu oynarken görüntülendi. 

 

 

Paraguay'da Guiness Dünya Rekorları çalışanı Ralph Hannah'ın sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yayınladığı video  500 binin üzerinde görüntülendi.

 

Ronaldinho-AFP3.jpg
Ronaldinho / Fotoğraf: AFP

 

Zor günler geçirdi

Brezilya Kamu Bakanlığı, 2015 yılında çocuklar ve gençler için kurulan Ronaldinho Gaucho Enstitüsü’ne çevreye zarar verdiği gerekçesiyle dava açtı.

2019'da Rio Grande Do Sul Mahkemesi, Ronaldinho ve kardeşi Assis’e verilen 1,7 milyon euro para cezasını ödemek için iletişime geçmediklerini bildirdi.

O dönem yurt dışında olan Ronaldinho, ülkeye dönünce mahkeme sürecine başladı. 

Davanın savcısı Brasilino Pereira dos Santos, "Suçlu tarafın Brezilya toplumu ve dünya önünde hukukla alay ettiği bir durumla karşı karşıyayız" diyerek, futbolcunun üç lüks evine, Andre Berardo tablolarının olduğu bazı sanat eserlerine ve Ronaldinho’nun ailesine ait bir eve el koydu.

Yaşananların ardından bir dava da Porto Alegre kentindeki villasına kaçak yolla iskele inşa etmesi nedeniyle açıldı.

Davayı kaybeden ve 2 milyon 260 bin euro para cezasına çarptırılan Brezilyalı eski yıldız futbolcunun, yüklü miktarda vergi borcu da bulunması gerekçeleriyle 57 mülküne haciz işlemi konularak, Brezilya ve İspanya pasaportlarına da en kondu.

 

Ronaldinho - AFP.jpg
Ronaldinho, Barcelona'da oynadığı dönemde 5 kez kupa sevinci yaşadı / Fotoğraf: AFP

 

Kariyeri başarılarla dolu

Dünyanın en yetenekli orta saha oyuncuları arasında gösterilen Ronaldinho, 2015 yılında nokta koyduğu futbol kariyerinde Paris Saint-Germain, Milan ve Barcelona gibi Avrupa'nın önemli takımlarında forma giydi.

Ronaldinho, 2002'de A Milli Takım'ın dünya üçüncüsü olduğu Dünya Kupası'nda Brezilya Milli Takımı ile şampiyonluk sevinci yaşamıştı. Eski yıldız futbolcu İspanya takımlarından Barcelona ile 1 UEFA Şampiyonlar Ligi, 2 İspanya La Liga, 2 İspanya Süper Kupası, İtalyan ekibi Milan'da 1 kez İtalya şampiyonluğu elde etti.

Avrupa'da geçirdiği başarılı yılların ardından ülkesi Brezilya'da Atletico Mineiro forması giyen Ronaldinho, 1 Libertadores Kupası ve 1 Sudamericana şampiyonluğuna ulaştı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU