TCK’nın mimarlarından Prof. Adem Sözüer: İşlenecek suça bile af getiriliyor

Sözüer: Dünyanın neresinde tavuklara baksın, yemek yapsın diye suçların bazıları affa sokulur?

Fotoğraf: AA

Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) mimarlarından olan ceza hukukçusu Prof. Adem Sözüer, TBMM’de görüşülen infaz indirim paketiyle ilgili bir dizi eleştirisini açıkladı.

Sözcü’den Asuman Aranca’ya konuşan Prof. Adem Sözüer, düzenlemeye “af dememek için örtme yollarına başvurulduğunu, benzer bir şeyin Rahşan Affı’nda da yaşandığını” söyledi.

“İşlenecek suça bile af getiriliyor” diyen Sözüer, bu tezini şöyle açıkladı:

Sağlık Bakanlığı'ndan geliyoruz diye hırsızlık yapılıyor. 14 Mart'ta Emniyet uyarıyor, kapılarınızı açmayın diyor. Aynı gün, 30 Mart'a kadar işlenen suçlara kadar genişletilen teklif hazırlanıyor. Af geçmişte işlenmiş suça getirilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Sırf kezzap atma bir maddede düzenlendi. Affa dahil değil diyorsun, ama komisyonda yaptığın son andaki eklenen madde ile kezzap atanı eve yolluyorsun” diyen Sözüer, eleştirilerine şöyle devam etti:

İzin hakkı olacak hükümlüler arasında cinsel suçlar, cinayet ve uyuşturucu mahkumları da var. Gerekçe olarak kapalı cezaevleri için ekmek yapacak, yemek pişirecek, tavuklara bakacak adam lazım diyorlar.

Trajikomik. Dünyanın neresinde tavuklara baksın, yemek yapsın diye suçların bazıları affa sokulur? İzin de zaten infazdan sayılacak.

2004'te hazırlanan TCK'nın mimarlarından birisi olan Sözüer, Sözcü’de çıkan söyleşisinin öncesinde Twitter’da şu mesajları paylaşmıştı:

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU