Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Türkiye, bürokrasinin belinin tamamen kırıldığına tanıklık edilecek

Fuat Oktay: Türkiye bürokratik işlemlerde, hatta tüm bürokratik yapılanmasında sessiz bir devrime imza attı

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye’nin bürokratik işlemlerde “sessiz bir devrime imza attığını” söyledi. Oktay’a göre bir ya da iki yıl içerisinde bürokrasinin beli tamamen kırılacak.

Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tekalif-i Milliye Emirleri’nden söz etmesinin ardından farklı yorumlar yapıldığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Ek vergi konulacak” gibi bir hava estirildiğini ifade eden Sarıkaya, iddiaları Cumhurbaşkanı Yardımcısı’na sordu. Fuat Oktay’ın konu hakkındaki açıklaması şöyle oldu:

Böyle bir vergi veya ek çalışmamız kesinlikle söz konusu değil. Yaptığımız çalışmanın yeni bir vergi sistemiyle ilgisi yok, böyle bir çalışmamız hiç olmadı. Bakanlar Kurulu’na sunulan çalışmamız ise bugüne kadar koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlerde ortaya çıkan yasal boşlukların doldurulmasına yönelik. Örneğin, derneklerin genel kurulları iptal edilmiş, ileri tarihe ötelenmiş. Bunun bir yasal şarta bağlanması gerekiyor. Sözleşmeler konusu var, bazı işlemlerin uzaktan yapılabilmesine imkan tanıyan düzenlemeler var. Ödemelerin elektronik ortamda yapılması gibi, yine gecikme faizlerinin durumu var, beyanname verme gibi birçok konu var. Bunların hepsinin yasal boşluğu varsa onların doldurulması ve düzenlemesine ilişkin bir çalışma. Bunun ötesinde bir durum değil...

Yazının devamında Sarıkaya, e-Devlet uygulamasının hayata yerleşmesine en büyük katkılardan birisini Fuat Oktay’ın verdiğini söyledi.

“Bürokratik yapılanmada sessiz devrim”

Oktay da bürokrasi ile ilgili olarak şu yorumu yaptı:

Şu an farkında değiliz belki ama Sayın Cumhurbaşkanımızın hedeflediği şekilde Türkiye bürokratik işlemlerde, hatta tüm bürokratik yapılanmasında sessiz bir devrime imza attı. Çok uzun süre değil, belki bir, iki yıl içinde bürokratik tüm işlemlerde önemli bir yere gelinmiş olacak, bürokrasinin belinin tamamen kırıldığına tanıklık edilecek…

 

Habertürk, Indpendente Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU