​Mısır'da sağlık görevlilerini koronavirüsten korumak için yeni önlemler

Kahire Üniversitesi Ulusal Kanser Enstitüsü Müdürü Dr. Reem Imad, geçtiğimiz cuma günü bünyelerinde görev yapan bazı doktor ve hemşirelerde koronavirüs tespit edildiğini bildirmişti

Fotoğraf: Reuters

Mısır Sağlık Bakanlığı, sağlık görevlilerini yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından korumak için hastanelerde bir takım yeni önlemler almaya karar verdi.

Sağlık ve Nüfus Bakanlığı’na bağlı Koruyucu Hekimlik Bölüm Başkanı Dr. Alaa Eid’in açıklamasına göre yeni önlemler, solunum yetersizliği çeken şüpheli vakaların hastanelerde ayrı bir katta tutulması ve hastane personelinin göreve başlamadan önce muayene edilmesini içeriyor.

Doktor, hemşire ve tüm sağlık görevlilerinin, tespit edilmiş veya şüpheli vakalarla ilgilenirken gerekli tüm kişisel koruyucu ekipmanları kullanması gerektiğine dikkat çeken Dr. Eid, bunların kullanılmaması halinde hastalarla ilgilenmelerine izin verilmeyeceğini söyledi.

Dr, Eid, sağlık ekibinin kişisel koruyucu ekipmanların giyilmesi ve çıkarılmasına ilişkin kurallara uymasını sağlamak için hastanenin enfeksiyon ekibinden bir kişinin gözlemci olarak atanacağını ve ortaya çıkan ihlaller hakkında hastane müdürünü bilgilendireceğini ifade etti.

Kahire Üniversitesi Ulusal Kanser Enstitüsü Müdürü Dr. Reem Imad, geçtiğimiz Cuma günü bünyelerinde görev yapan bazı doktor ve hemşirelerde koronavirüs tespit edildiğini bildirmişti.

Kahire Üniversitesi, 17 doktor ve hemşireye koronavirüs bulaşmasının ardından, Ulusal Kanser Enstitüsü polikliniklerinin sadece acil vakalarla sınırlandırılmasına karar vermişti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Independent Türkçe için çeviren: Seda Demiröz

independentarabia.com/node/108966

DAHA FAZLA HABER OKU