Soylu'nun "proje kadın" sözüne AK Parti'den itiraz var: Bakanımız böyle bir açıklama yaptıysa kendisiyle konuşurum

TBMM'de muhalefet İçişleri Bakanı Soylu'nun polis tacizine ilişkin açıklamalarını eleştirdi. Yanıt AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'den geldi

TBMM Genel Kurulu'nda tartışma CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu’nun, İçişleri Bakanı’nın "Babası FETÖ'den ihraç, kardeşi DHKP-C'li, bir proje kadın üzerinden polis teşkilatımızın ezilmesine müsaade etmiyoruz." açıklamasını hatırlatmasıyla başladı. Bankoğlu, “Hemen şimdi taciz iddialarının araştırılmasını talep ediyorum” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bankoğlu’nun sözleri üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin söz aldı. Emniyet teşkilatının değersizleştirilmesini reddettiklerini söyledi.

Konuya CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç İçişleri Bakanı’nın açıklaması üzerinden dahil oldu: 

"İçişleri Bakanının kendi kız kardeşi aynı şekilde bir harekete maruz kalsaydı kendisi ne hissediyorsa, onun annesi babası da aynı şeyi hissediyor. İçişleri Bakanı olmak onun böyle konuşmasını gerektirmez. Kendisini şiddetle reddediyoruz."

İçişleri Bakanı’nın attığı tweet’ten haberi olmayan Özlem Zengin açıklamayı Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığını söyledi. Tweet’ten haberdar edilince de şunları söyledi: 

"Ne olursa olsun bunu şiddetle reddediyoruz, bir kadına bu muamele olamaz, olamaz ama o görüntülerin tamamını seyrettiğinizde… Seyrediyorsunuz onu, o kadar kısa bir şey ki… Olayı masumlaştıran, küçülten, değersizleştiren hiçbir ifade kullanmıyorum. Ben diyorum ki: Yargı bunu değerlendirsin, suçu işleyenin kastına kendi karar versin yargı. Kastı var mı? İstemeden mi yapmış? Nasıl yapmış? Sonuç olarak, FETÖ'yle alakalı kurulacak bağlantıyı da doğru bulmadığımızı, bugün değil dün itibarıyla söylüyorum, Sayın Bakanımız da böyle bir açıklama yapmışsa, kendisiyle de konuşurum." 

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş da Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün polis memurunu görevden alması ve hakkında soruşturma açması gerektiğini söyledi: 

"'Bir kare' denilerek taciz kesinlikle meşrulaştırılamaz. Ayrıca "Babası FETÖ'cüdür" denilerek yine başka bir yer işaret edilemez. Tacizin mazereti ve meşrulaştırılması kabul edilemez. Açıklamanın totali budur, bu, şu demektir: Bu bir kare fotoğraf tacize delalet teşkil etmez demektir. Bu, yargıya verilen, aynı zamanda bir sipariştir. ”

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam da söz aldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün bu olaya yönelik açıklamasını "facia" olarak nitelendirdi: 

“Emniyet Müdürlüğü'nün açıklaması bir faciadır, olayın ne olduğunu anlamadan korumacı bir tutuma girmiş ve babası üzerinden bu şahsı suçlamaya gayret etmiştir. İçişleri Bakanının açıklaması, Sayın Soylu'nun açıklaması daha büyük bir faciadır. Benim kanaatimce ya istifa etmeli ya da AK Partili kadın milletvekilleri tarafından istifası istenmelidir. ”

DAHA FAZLA HABER OKU