İngiliz muhafazakar partisinden üç milletvekili “Bağımsız Grup”a katılmak üzere istifa etti  

Üç kadın milletvekili partideki “Artan Brexit yanlılığı ve Demokratik Birlik Partisi’nin (DUP) koalisyondaki artan etkisi”nden dolayı istifa ettiklerini açıkladı

İngiliz muhafazakar partisinden 3 milletvekili “Bağımsız Grup”a katılmak üzere istifa etti 

Fotoğraf: PA (soldan sağa: Anna Soubry, Heidi Allen, Sarah Wollaston)   

İngiliz Muhafazakar Partisi’nden üç milletvekili istifa ettiğini ve Avam Kamarası’nda yeni kurulan Bağımsız Grup’a katılacaklarını açıkladı.  

Heidi Allen, Sarah Wollaston ve Anna Soubry İngiltere Başbakanı Theresa May’in başkanlığındaki partiden “Brexit’e yaklaşım ve Avrupa Birliği’ne muhalefetin büyüyen etkisi”nden dolayı ayrıldıklarını ortak yayınladıkları bir yazılı açıklamayla duyurdu.    

Kadın milletvekilleri, partilerini daha genç insanlara ulaşmak ve Britanya toplumlarındaki farklılıkları yanstmak için genişletmeyi hedeflediklerini ancak May’in tam tersine Brexit yanlısı politikalar izleyen Avrupa Araştırma Grubunu (ERG)** desteklediğine dikkati çekti.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

“Ne yazık ki Muhafazakar Parti geleneksel ilkelerinden uzaklaşarak giderek sağa kaydı. Artık politika ve öncelik dizginlerini ERG ve DUP’un kontrolüne bırakan bir hükümetin partisinde kalamayacağımızı hissettik.”   

 

 

İngiliz siyasetinin acil ve radikal bir reforma ihtiyacı olduğunu söyleyen grup, kendi üzerlerine düşen payı ‘Bağımsız Grup’a katılarak yapacaklarını söyledi.  

Açıklama, bu hafta başında sekiz İşçi Partisi milletvekilinin partilerinden istifa etmesinden sonra geldi. Milletvekilleri yeni kurdukları ‘Bağımsız Grup’la parlamentoda kalmaya devam edeceklerini duyurmuştu.

 

 

Son istifalarla birlikte 11 kişi olan Bağımsız Grup’un üyeleri şöyle:

İşçi Partisi: Luciana Berger, Chris Leslie, Angela Smith, Gavin Shuker, Mike Gapes, Ann Coffey, Chuka Umunna, Joan Ryan

Muhafazakar Parti: Heidi Allen, Sarah Wollaston, Anna Soubry

 

*ERG, Birleşik Krallık parlamentosundaki muhafazakar milletvekillerinin araştırmalarına destek veren bir kuruluş. 21 milletvekiline hizmet veren kuruluşun uzun zamandır en büyük odak noktası Brexit.

 

**İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.   

 

https://www.independent.co.uk/news/uk/politics

 

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU