Soylu: Terör örgütü kendi derdine düşmüş, onlar da koronavirüs ile karşı karşıya

İçişleri Bakanı, PKK için “38 korona pozitif vakası var, bu bildiğimiz” dedi

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

TV100'deki canlı yayına katılarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Soylu,  "Koronayla ilgileniyoruz diye devletin diğer meselelerinin hiçbir noktasını atlamayız” dedi. 

Soylu, başka bir soruya da şu yanıtı verdi:

Terör örgütü kendi derdine düşmüş, onlar da koronayla karşı karşıya şu anda. 38 korona pozitif vakası var. Bu bildiğimiz. 'Su uyur düşman uyumaz', 'Kurt puslu havayı sever' diye tabirlerimiz var. Bilmenizi isterim ki bütün güvenlik güçlerimiz 24 saat tetikte. Terörle mücadele konusunda en ufak bir rehavetimiz ve gevşekliğimiz olmamalıdır. Operasyonlarımız hala devam ediyor. Mağaralardan çıkmış değiller ama Allah nasip ederse milletimiz, mayıs ayının ortasından itibaren, inşallah gündem ona müsaade eder, terörle mücadelede bambaşka seyir görecek.

"Biz Norveç, İsveç değiliz"

"İnfaz yasası ile çıkacak mahkumlar var. İçeride asayişi sağlamak için senaryolar var mı?" sorusu üzerine Soylu, "Sürekli senaryolarla hareket etmek zorundayız. İyi hal, kötü hal, orta hal senaryoları. Biz Norveç, İsveç değiliz" diye konuştu. 

“Hastaneye götürdük, doktorları tehdit ettiler”

Soylu, ölüm orucunda hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi Helin Bölek hakkında da şunları söyledi:

Helin Bölek'i ölüme yatırdılar, öldürdüler, gittiler ziyaret ettiler. Onun ölüm orucunun kutsal bir şey olduğunu söylediler. Ondan sonra da döndüler etrafında dans ettiler. Yamyamlarda var bu yöntem, başka kimsede yok. Bu bizim kültürümüzde, anlayışımızda var mı? Bu bir terör örgütü. Helin Bölek ve İbrahim Gökçek'i aldık hastaneye götürdük, doktorları tehdit ettiler. Hadi bize yaptıkları tehditlerin bir anlamı yok ama bir taraftan hakimleri ve savcılar tehdit ettiler. Bunlara siyasi mekanizma ve Türk Tabipleri Birliği destek oldu.

Soylu ayrıca "Sadece polis teşkilatımızda bir tek kaybımız var. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Ailesine sabır diliyorum. Onun dışında bir kaybımız şu anda yok." diye konuştu.

Bu dönemde stokçuluk yapan veya fahiş fiyat uygulayanlara karşı da mücadeleyi sürdürdüklerine işaret eden Bakan Soylu, "60 ilde 1252 operasyon yapmışız. Bu operasyonlarda 413 kişiye de adli ve idari işlem uygulamışız. Boşluk bırakmamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU