Dilipak: Koronavirüs, Hristiyan ve Yahudi dünyasında ciddi bir teolojik travmaya sebep olacak

Akit yazarı: Şimdi bakalım Amerikano bir Mehdi gelecek mi? Yoksa Mehdi beklentilerini başka bir zamana mı erteleyecekler

Fotoğraf: AA

Yen Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Hristiyan ve Yahudi dünyasında ciddi bir teolojik travmaya sebep olacağını söylerken “Vatikan, Protestanlar, Siyonistler ve özellikle de Amerika’da Trump’ı destekleyen Evengeliklerin ne yapacaklarını göreceğiz” dedi.

Dilipak, bugünkü köşe yazısında Kovid-19’un dini inançlar açısından nasıl bir etki oluşturacağını yazdı.

Dilipak, yazısına şu ifadelerle başladı:

Kabbalist bir Kahin, Hamursuz bayramından, yani 7 Nisan’dan önce Meşiah gelecek diyordu. Semitik olmayan Siyonist Evengelikler de bir an önce gelsin diye “Tanrıyı kıyamete zorlamak” adına ellerinden geleni arkalarına koymuyorlardı. Korona geldi, ama bekledikleri Mesih gelmedi. Ama bakarsanız yarın bir düzine Mehdi, Mesih ortaya çıkar, insanlar kime inanacaklarını şaşırırlar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akit yazarı ayrıca şu ifadeleri kullandı:

Siyonistler yeni bir Mesih bekliyorlar. Ama Hristiyanlar Mesihin geri dönüşünü bekliyorlar. “Mesih” diye biri geldiği gün, gelen kim olursa olsun, Hristiyanlar ve Yahudiler birbirine girecek. Hristiyanlar ve Yahudiler birlik olup, Müslümanlara karşı çıkacaklar. Çünkü İslam dünyasındaki Mesih beklentisi daha farklı, o “Rab İsa” olan Mesih değil, Allah’ın kulu ve Resulü olan “Ruhul kuds” Mesih olacak!

Korona bu konuda Hristiyan ve Yahudi dünyasında ciddi bir teolojik travmaya sebeb olacak. Vatikan, Protestanlar, Siyonistler ve özellikle de Amerika’da Trump’ı destekleyen Evengeliklerin ne yapacaklarını göreceğiz. Şimdi bakalım Amerikano bir Mehdi gelecek mi? Yoksa Mehdi beklentilerini başka bir zamana mı erteleyecekler. Bu kehanetleri de boşa çıktığına göre, Mescid-i Aksa’yı yıkıp yerine Süleyman mabedinin inşası konusu inatlarını sürdürecekler mi? Yüzyılın projesi ne olacak?

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU