Apple haftada bir milyon yüz siperi üretecek

Bugüne kadar tüm dünyadaki sağlık çalışanları için 20 milyon N95 maske üreten Apple, haftada bir milyon siper maske üreteceğini açıkladı

Fotoğraf: AP

Apple CEO’su Tim Cook, pazar günü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sağlık çalışanlarına destek vermek için yürüttükleri projenin son gelişmelerini aktardı. 

Bugüne kadar tüm dünyada hükümetlere ve hastanelere 20 milyon N95 maskesi bağışladıklarını söyleyen Cook, bundan sonraki süreçte haftada bir milyon siper maske üreteceklerini açıkladı.

“Sağlık çalışanlarımız için üretilen yüz siperlerinin tasarımı, üretimi ve lojistiği için ürün tasarımcılarımız, mühendislerimiz, tedarikçilerimiz, operasyon ve paketleme ekiplerimiz ile bir araya geldik” diyen Apple CEO’su, ilk teslimatın Kaliforniya’daki Santa Clara Valley’de yer alan Kaiser Hastanesi’ne gerçekleştiğini ve doktorlardan çok iyi geri bildirim aldıklarını söyledi. 

Yüz siperlerinin yatay şekilde yerleştirilerek 100’lük kutular hâlinde paketlendiğini ve iki dakikada monte edilebildiğini söyledi. 

Apple’ın Kaliforniya’daki genel merkezinin çalışanları ev-ofis sisteminden operasyonlarını yürütmeye devam ediyorlar. Çin dışındaki perakende mağazaları ise belirsiz süreyle kapalı. 


Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU