Arda Turan, Kovid-19'la mücadelede 100 bin maske yaptıracak

Eski milli futbolcu Arda Turan, Atletico Madrid, Fatih Terim ve Diego Simeone ile ilgili anılarını anlatarak, Kovid-19 salgını nedeniyle birçok hastaneye maske bağışında bulunduğunu, ayrıca 100 bin maske yaptıracaklarını açıkladı

Arda Turan / Fotoğraf: AA

Ara transfer döneminde Medipol Başakşehir'le sözleşmesini feshetmesinin ardından ismi Galatasaray'la anılan ancak hiçbir kulüple anlaşmayan eski milli futbolcu Arda Turan, Spor Arena'nın Instagram hesabında katıldığı canlı yayında, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelesinin yanı sıra, gelecek planlaması, Galatasaray'a dönüş ihtimali ve Fatih Terim'le ilgili açıklamalarda bulundu. 

Kovid-19 salgını nedeniyle daha çok dinlendiğini ve kitap okuduğunu söyleyen Turan, "Oğlumla vakit geçiriyorum. Yapacak bir şey yok. İnsan ister istemez sıkılıyor ama bugünler sabır günleri. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Uzun süre oynamadığı için sessiz kalmayı tercih ettiği söyleyen Arda, "Şimdi böyle bir süreçte insanlara moral olur, değişiklik olur diye konuşuyorum" dedi.

Kovid-19 salgınının Avrupa en çok etkilediği ülkelerden olan İspanya'daki arkadaşlarıyla konuştuğunu belirten başarılı oyuncu, şöyle konuştu:

Onların durumu daha zor çünkü sokağa çıkma yasağı var. Kendi özgürlüğünle dışarı çıkmamak başka, zorunlu olarak çıkamamak başka. Bizim durumumuz farklı. Sonuçta 60 metrekarelik evlerde oturan insanlar da var. Sağlık çalışanlarına da Allah yardımcı olsun. Onlara elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.

 

arda turan.jpg
Arda Turan / Fotoğraf: AA

 

"Şan, şöhret güzel şeyler ama bunların önemi yok"

2 kardeşiyle küçük bir evde büyüdüğünü hiçbir zaman başkalarının hayatına özenmediğini anlatan Turan, "Herkes kendi elinde olana bakarsa, mutlu olmaya çalışırsa daha iyi olacaktır. Şan, şöhret, araba filan çok güzel şeyler ama bunların önemi yok. Yukarıda oğlum var, ona bir şey olmasın, eşim hamile, ona kötü bir durum olmasın diye düşünüyoruz. İnşallah bugünleri de atlatacağız. İnşallah 1-2 içinde her şey eskiye döner diye düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Kovid-19'a yakalanan Fatih Terim ile mesajlaştığını dile getiren Arda, şu ifadeleri kullandı:

Sağlık durumu iyiye gidiyor şükürler olsun. Ailesi de bilgilendiriyor. Hocam zaten güçlüdür. Geçen gün 2008 maçlarını izliyordum. Nerelerden dönmüşüz, koronadan mı dönemeyeceğiz. İsviçre maçını izledim, çok kötü oynamışım. Hocam iyi dayanmış yani bana. Sonra golü atmıştım, tecrübe işte. Hocam bana çok özgüven verir, kendimi iyi hissettirirdi. İsviçre maçında mesela Fatih hoca muhteşem bir taktik değişiklik yapmıştı. Şimdi bakınca 'Vay be' diyorum. 40 yıl düşünsem aklıma gelmez.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gelecekte Galatasaray'a gelip gelmeyeceğinin belirsiz olduğunu söyleyen Arda, "Başkanın ve hocanın sözlerinin üzerine bir şey diyemem. Beni çağırırlarsa giderim, çağırmazlarsa da tribün orada gider desteklerim. Bu her zaman böyleydi" şeklinde konuştu.

Atletico Madrid'de beraber çalıştığı Diego Simeone'nin futbol hayatına çok katkısı olduğunu anlatan eski milli futbolcu, şu değerlendirmeyi yaptı:

Simeone muhteşem bir adamdır. Söylediği olurdu. Chelsea maçında Hazard'ın savunma yapmadığını söylemişti ve o maçta Juanfran kanadından 2 gol bulmuştuk.

 

Arda Turan - atleticodemadrid_com.jpg
Fotoğraf: atleticodemadrid.com

 

"Filmimi Yılmaz Erdoğan ve Necati Akpınar yaparsa çok mutlu olurum"

Hayatında dram, başarı, başarısızlık gibi birçok yaşanmışlığın olduğundan bahseden Arda, "Filmimi Yılmaz Erdoğan ve Necati Akpınar yaparsa çok mutlu olurum" dedi.

"100 bin maske yaptırmayı düşünüyoruz"

Kovid-19 salgını nedeniyle Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini, borcu olanın ertelenmesinin ve insanların birbirlerine moral verme zamanları olduğunu aktaran Arda, şunları kaydetti:

Birçok hastaneye maske bağışında bulunduk. Şimdi yeni bir projemiz var. Ali Bekmezci ve İshak Cerit ile birlikte 100 bin maske yaptırmayı düşünüyoruz. Hastanelere destek olsun istiyoruz. Elimizden ne geldiğince paylaşmaya çalışıyoruz. Hiç akılları kalmasın. Vallahi vermeye çalışıyoruz. Geçen gün asistlanlarımdan birini yaşlı bir teyzemize gönderdim. Ufak bir kirası vardı, kirasını ödemek için. Teyze, "Benim ihtiyacım yok, biri karşıladı sağ olsun. Başka birine ver" dedi. O kadar duygulandım ki tüm günüm onun yüküyle geçti. Bunu duymak da başka bir hissiyat veriyor. Allah hepimize sabır versin, olanı paylaşma zamanı.

 

Independent Türkçe, Spor Arena

DAHA FAZLA HABER OKU