Gabon, pangolin ve yarasa yemeyi yasakladı

Ebalo salgını sırasında maymunları yemeyi yasaklayan Afrika ülkesi Gabon, Kovid-19 salgını için de pangolin ve yarasaların satışını ve tüketimine yasak getirdi

Fotoğraf: Reuters

Afrika ülkesi Gabon'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle pangolin ve yarasa satışı ve tüketimi yasaklandı

Kovid-19'un yayılmasına neden olduklarından şüphelenilen pangolin ve yarasa türlerinin satışının ve etlerinin tüketilmesinin yasakladığını Orman ve Su Bakanı Lee White açıkladı.

Nesli tükenme tehlikesindeki pangolinin zaten koruma altında olduğunu kaydeden White, yasağa uymayanların cezalandırılacağını ifade etti.

Virüsün söz konusu iki hayvanla ilişkisinin bulunduğuna dair bilimsel çalışmalar olduğunu değinen Bakan White, "Ülkemizde Ebola salgını görüldüğü yıllarda yetkililer tarafından benzer bir karar alınarak primatların tüketimi yasaklandı" diye konuştu.

Gabon'da mart ortasında virüsün hayvanlara geçişini engellemek amacıyla doğal parklar ziyarete kapatılmış, park personeli karantinaya alınmıştı.

Afrika'nın yüzde 88'i ormanlarla kaplı ülkesi Gabon'da vahşi hayvan avı ve etinin tüketilmesi yaygın olarak görülüyor.

Ülkede şu ana kadar 24 Kovid-19 vakası görülürken, 1 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.  Kovid-19 bulaşan 1 kişi ise sağlığına kavuştu.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU