Soylu’dan “Polislere zorunlu bağış” iddialarına açıklama: Teşkilatın kendi arasında yaptığı iş, buna karışamam

Soylu, hiçbir polisin kendisine gelen dilekçeyi imzalamak zorunda olmadığını söyledi

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bakanlığına bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü mensuplarına zorunlu bağış iddiaları hakkında açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere “Biz Bize Yeteriz” sloganıyla bir bağış kampanyası başlattığını duyurdu. Bu duyurunun ardından birçok kurumun çalışanlarına yazı gönderip bağış kampanyasına katılmalarını istediği, hatta rakamların yöneticiler tarafından belirlendiği iddiaları ortaya atıldı.

Bu kurumlardan birisi de İçişleri Bakanlığı’na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) oldu.

İddiaya göre “Polis memurları 100 TL, komiser/amir 150 TL, 4-3-2'nci derece müdürler 250 TL, 1'incisi sınıf müdür 500 TL” bağış yapacaktı.

Sözcü’den Deniz Zeyrek’e konuşan Soylu, sosyal medyada “Emniyetin bağış tarifesi” ifadesiyle dolaşan dilekçenin EGM merkezinden çıkmadığını söyledi.

Bakan şu açıklamayı yaptı:

İllerin hatta bölümlerin de kendi aralarında yaptığı şeyler. Devletin yasal bir kampanyası var ve teşkilat içinde bu şekilde destekte bulunmak isteyen arkadaşlar olabilir. Ben buna karışmam. Ancak hiçbir polis de bunu imzalamak zorunda değil.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU