Madonna koronavirüsle mücadele için Bill Gates'in vakfına 1 milyon dolar bağışladı

Gates kısa süre önce hastalığa tedavi bulmak için çalışan 7 farklı araştırma laboratuvarına fon sağlamayı planladığını duyurmuştu

(Neil Hall / Reuters)

Madonna, koronavirüs aşısının hazırlanmasına katkı sunmak için Bill ve Melinda Gates Vakfı'na bir milyon dolar bağışladı.

Microsoft'un kurucularından Gates, bu hafta hastalığa tedavi bulmak için çalışan 7 farklı araştırma laboratuvarına fon sağlamayı planladığını duyurmuştu.

Madonna Instagram üzerinden hayranlarıyla paylaştığı bir videoda şunları söyledi:

Bireysel ve küresel olarak olağanüstü bir durum yaşadığımız aşikar; bunu kabullenmenin, hayata geçirmenin ve yaşam biçimimi değiştirmenin zaman aldığını kabul etmek zorundayım... Bill ve Melinda Gates Vakfı'nın Kovid-19'u engelleyecek ya da tedavi edecek bir ilaç bulma çabasına ortak oluyorum... Sağlık çalışanlarımızı, en savunmasızları ve arkadaşlarımızla ailelerimizin hepsini korumak için buna ihtiyacımız var.

Gates kısa süre önce The Daily Show sunucusu Trever Noah'a şunları söylemişti:

Vakfımızın bulaşıcı hastalıklar alanında çok güçlü bir ihtisası bulunması sebebiyle salgın üzerine düşündük, bir aşı çalışması gibi daha hazırlıklı olmamızı sağlayacak şeyleri finanse ettik. Erken yatırımımız işleri hızlandırabilir.

Madonna yakın zamanda koronavirüsün yol açtığı komplikasyonlar nedeniyle ölen oyuncu Mark Blum'u övgüyle anmıştı. Ünlü şarkıcı Instagram üzerinden paylaştığı gönderide şunları yazmıştı:

Koronavirüse yenik düşen değerli bir insanın, oyuncu arkadaşım ve dostum Mark Blum'un yaşamını kaybettiğini paylaşmak istiyorum. Bu gerçekten trajik ve kalbim onunla, ailesiyle ve sevdikleriyle birlikte. Onu 1985'te Çılgın Madonna'yı (Desperately Seeking Susan) çektiğimiz zamanki eğlenceli sıcaklığıyla, sevgisiyle ve profesyonelliğiyle hatırlayacağım!! Bu, virüsün şakasının olmadığını, umursamaz olunacak ya da bizi bir şekilde etkilemeyecekmiş gibi davranılacak bir şey olmadığını gösteren bir başka hatırlatma. Müteşekkir kalmaya (umutlu olmaya) ve karantina kurallarını uygulamamız gerek!

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Madonna geçen ay banyoda çıplak çekilen karamsar videoda koronavirüsü "büyük eşitleyici" diye nitelemişti.

Pop ikonu, söz konusu görüntülerde gül yapraklarıyla dolu bir süt banyosunun içinde otururken bu pandeminin zengin mi fakir mi olduğunuzu umursamadığını söylemişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU