"Evde canım sıkılıyor, bizi nereye kadar tutacaklar" diyen kadına 3 bin lira para cezası

Beşiktaş sahilinde yasağa rağmen “bizi evde nereye kadar tutacaklar” diyerek yürüyüşe çıkan genç kadına “Hıfzısıhha Kanununa ve tedbirlere uymamak” suçundan 3 bin lira idari para cezası kesildi

Türkiye’deki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında ülke genelinde sahil kenarlarında ve parklarda yürüyüş yapmak yasaklanmıştı.

Yasağa rağmen bebek sahilde yürüyüş yapan Dilek Turgut ismindeki genç kadının, “Evde canım sıkılıyor ve genelde bu saatlerde burası çok sessiz oluyor. Bu saatlerde burada çok fazla kimse olmadığı ve tek olduğum için yürüyüş yapıyorum. Evde nereye kadar tutacaklar bizi. Ama belli bir süreden sonra insanın dışarı çıkası geliyor, evde kalamıyorum” dediği görüntüler sosyal medyada çok tartışıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu sözlerinin ardından harekete geçen Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri, genç kadını bulabilmek için geniş kapsamlı çalışma başlattı.

Yapılan araştırmalarda polis, Şişli Mecidiyeköy’de yaşadığını tespit ettiği Dilek Turgut’un evine gitti.

Genç kadına burada önce toplum sağlığı için uyarılarda bulunan polis, “Hıfzısıhha Kanunu'na ve tedbirlere uymamak” suçundan işlem yaparak 3 bin lira da idari para cezası kesti. Bir süre şaşkınlık yaşayan genç kadın ise, vatandaşlardan özür diledi.

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU