Sağlık Bakanı Koca: Bu dönemde temas içindekileri izole edemezsek kontrol altına alma şansımız olmaz

İl sağlık müdürleriyle video-konferans yöntemiyle toplantı yapan Bakan Koca, “Koruyucu maske ve benzeri ekipmanda asla bir sorun olmamalı” dedi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında il sağlık müdürleri ile görüştü.

Müdürlere video konferans yoluyla seslenen Koca, “Bu dönemde temas içindekileri izole edemezsek, kontrol altına alma şansımız olmaz” dedi.

Hastanelere gelen hastaların tanılarının hızla konulması gerektiğini belirten Koca, “Erken dönemde yatırılması gereken bir hasta ise servise veya yoğun bakıma alınması, eve gönderilmesi ve takip edilmesi gereken bir hasta ise onu da hızla gerçekleştirip, eve gönderip hızla izolasyonunu sağlamak bu dönemde son derece önemli” şeklinde konuştu.

“Koruyucu ekipmanda asla bir sorun olmamalı”

“Koruyucu maske ve benzeri ekipmanda asla bir sorun olmamalı” diyen Koca, şu ifadeleri kullandı:

Servislerimizi her geçen gün kapasiteyi nasıl arttırabileceğimize bakmaya, yoğun bakım yatak sayımızı daha reel kullanmaya, riskli olan hastayı yoğun bakım şartlarında takip etmeye gayret ediyor olalım. Yoğun bakımda zorunlu takip edilmesi gereken hastayı yoğun bakımda, serviste takip edilmesi gereken hastayı da ön planda serviste takibi son derece önemli. Ne kadar entübasyon safhasını uzatabilir geç entübayon sağlanabilirse bu durumu kolay atlatabileceğimizi düşünüyorum. 


Independent Türkçe, AA 

DAHA FAZLA HABER OKU