“Neredeyse 4 ekmek bir maske edecek; üreticiler değil aracılar fiyatı yükseltiyor”

Habertürk yazarı Sarıkaya, bir eczacının maske isyanını köşesine taşıdı

Fotoğraf: AA

Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, bugünkü köşe yazısında koronavirüs salgınının önüne geçilmesi için Türkiye’de de birçok alanda kullanımı zorunlu hale gelen maskeleri yazdı. Yazıda ifadelerine yer verilen bir eczacının aktarımına göre neredeyse 4 ekmek fiyatına gelen bir maskede rakamları aracılar artırıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sarıkaya’nın eczacı bir arkadaşının ifadelerini aktardığı yazısının ilgili kısmında şu ifadeler yer aldı:

Sözünü ettiğim maske…

Hani yakın zamana kadar tanesi 50 kuruşa satılan, bugün ise en basiti 4 liradan aşağı bulunamayan, gelişmiş modelleri ise 30, gelişmiş N95 modeli ise 80-100 lira arasında satılan maske…

Koronavirüse karşı kullanmak için eve bazı malzemeler almak için Eczacı arkadaşım Aybüke’yi daha görür görmez isyanı ile karşılaştım.

“Bıktırdılar bizi…” diye söze girdi…

Önce şunu belirtmeliyim ki Aybüke öyle bakkal mantığı olmayan, kendini iyi yetiştirmiş bir Eczacı; ilaç bilimi üzerindeki bilgisi de o denli yüksek bir genç kızımız.

İsyanını şu cümlelerle özetledi:

“Bir maske bir ekmekten pahalı hale getirdiler; bir ekmek 1,25 TL, bir maske 4,00 TL, 4,50 TL; neredeyse 4 ekmek bir maske edecek. Bu kadar da olmaz akşam atacaksın. Salgın bu vurgunu olur mu?”

Aktardığına göre sorun üreticilerde değil aracılarda, onlar fiyat yükseltiyor.

Sıkıntıları ise devletin bu aracıların üzerine gideceğine, sürekli eczanelere gelip fiyat ve fatura denetimiyle maskeyi bir süre sonra satmayacak hale getirecek olmaları.

Yani vicdansızlar ile uğraşacağına, vicdanlı olanları bıktırır duruma sokmaları.

Dilerim o aracıları bu kez devlet ortadan kaldırır ve gelecek günlerde çok daha fazla ihtiyaç duyulacak maskelerin fabrikadan eczanelere aracısız hak ettiği fiyattan ulaşmasını sağlar…

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU