Birleşik Krallık’ta 5 yaşındaki bir çocuk koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 4 bin 313'e ulaştığı ülkede kabinenin koordinasyonundan sorumlu bakan Michael Gove, ölenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini iletti

Birleşik Krallık'ta Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre şu ana kadar Kovid-19 nedeniyle bir günde en fazla 708 kişi yaşamını yitirdi / Fotoğraf: AP

Birleşik Krallık'ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yaşları 5 ile 104 arasında değişen 637 kişinin daha yaşamını yitirdiği açıklandı.

Sağlık Bakanlığı açıklamasında, yaşları 48 ile 93 arasında değişen 637 hastadan 40'ının bilinen başka bir rahatsızlığının olmadığını vurguladı.

Birleşik Krallık'ta kabinenin koordinasyonundan sorumlu bakan Michael Gove, başta 5 yaşında ölen çocuk olmak üzere ailelere başsağlığı diledi.

Vaka sayısı 41 bini aştı

Ülkede günde 10 bin civarında testin yapıldığı Birleşik Krallık'ta toplam sayı 183 bini geçti.

Enfekte olanların sayısının 41 bini aştığı ülkede vaka ve ölümlerin bir süre daha artabileceği uyarısı yapılıyor.

Başbakan Johnson'ın izolasyonu sürüyor

İlk etapta "toplumsal bağışıklık kazanılması amacıyla virüsün kontrollü yayılması" stratejisi izleyen İngiliz hükümeti, daha sonra geri adım atmış, 23 Mart'ta alınan kararlarla halkın evden çıkmasına sınırlama getirilmişti. 

Marketler ve eczaneler hariç tüm ticari işletmelerin kapatıldığı ülkede tahtın varisi Galler Prensi Charles'ın 25 Mart'ta, Başbakan Boris Johnson ile Sağlık Bakanı Matt Hancock'un ise 27 Mart'ta Kovid-19 testleri pozitif çıkmıştı.

Prens Charles ve Sağlık Bakanı Hancock iyileşirken, ateşi devam eden Başbakan Johnson'ın evde sosyal izolasyonunu sürdürüyor.

 

Independent Türkçe, Reuters

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU