Dilipak: Din algısı, sınırlar, iktidarlar ve rejimler değişecek

Akit yazarı: Varlığını koruyacak tek din var, o da İslam ama bu Müslümanlar eliyle bu iş kolay olmayacak

Fotoğraf: AA

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası dünyanın ne yönde değişebileceğine dair görüşlerini içeren bir köşe kaleme aldı.

Yazısına “Bu bela eğer insanoğlu eliyle gerçekleştirilmiş bir biyolojik silahsa bunun arkası gelecektir” ifadeleriyle başlayan Dilipak, ilerleyen süreçte insanoğlunun kapısını başka felaketlerin de çalabileceğini söyledi:

Yeni bir salgın ya da Koronanın mutasyonu gibi. Biz belayı haketmişsek bela mı yok: Deprem, savaş, kuraklık, açlık, çekirge, kum fırtınası ve daha niceleri.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yaşananların ekonomik, siyasi, sosyal ve psikolojik sonuçları olacağı görüşünü dile getiren Dilipak, şunları yazdı:

Din algısı değişecek mesela. Bu iş bittiğinde sadece bir salgın hastalıktan kurtulmuş olmayacağız, yeni bir dünya kurulacak. Sınırlar, rejimler ve iktidarlar değişecek, yeni bir uluslararası düzen kurulacak. Bu sürecin sonunda kapitalizm de yıkılacak, kapitalizme sırtını dayayan Siyonizm de..

Dilipak, yazısının “din algısı değişecek” kısmını da şöyle açtı:

Varolan “dini cemaat”lerin çoğu dağılacak. Biz bu süreçte ne yapacağız. Bu anlamda varlığını koruyacak tek din var, o da İslam ama bu Müslümanlar eliyle bu iş kolay olmayacak. O zaman kendimizi böyle bir geleceğe hazırlamalıyız. Bizim de önce kamburlarımızdan kurtulmamız gerekir. Bu da kolay olmayacak. Bizim içimizde de irtidat’lar yaşanacak, birileri agnostik hale gelecek..

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU