Soylu ile Özgür Özel arasında DHKP-C polemiği

İçişleri Bakanı: Ölümü kutsallaştırıp DHKP-C’nin değirmenine ölü taşıyan da sizsiniz

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel arasında taleplerinin karşılanması için yaptığı ölüm orucu eyleminin 288. gününde yaşamını yitiren Grup Yorum üyesi Helin Bölek üzerinden "DHKP-C" tartışması çıktı.

Özgür Özel sosyal medya hesabından yaptığı ilk paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Grup Yorum mensubu sanatçı Helin Bölek'in ölüm orucundayken yaşamını yitirmesinin üzüntüsü içindeyiz. Gün, ölüm orucunu sürdüren Mustafa Koçak ve İbrahim Gökçek'i yaşatmak için harekete geçme günüdür. Talepler yerine getirilmeli, toprağa yeni bir canın düşmesi engellenmelidir.

Özel’in eleştirisine yanıt veren Soylu, şunları söyledi:

Hastaneye kaldırıldığı halde DHKP-C’nin talimatıyla tedavisini engelleyerek hastaneden çıkartıp ölüme yatıran sizin milletvekilleriniz. Ölümü kutsallaştırıp DHKP-C’nin değirmenine ölü taşıyan da sizsiniz Özgür Özel. Gerçek yüzünüz bir kere daha görüldü, örgüt yalakaları.

Soylu’nun bu mesajının ardından Özgür Özel de şunları yazdı:

CHP'nin adını bir örgütle yan yana getirirken insan biraz utanır. Örgüt yalakası, senin gibi bir örgütten finansman elde edendir; bir örgütü kampanyasında kullanandır; bir örgüte ne istediyse verendir. Senin ve DHKP-C’nin aksine ölümü değil yaşamı kutsuyoruz!

Bölek, cezaevindeki üyelerinin tahliye edilmesi, İçişleri Bakanlığı tarafından haklarında çıkarılan yakalama kararlarının kaldırılması, konser yasaklarının ve İdil Kültür Merkezi üzerindeki baskıların son bulması talebiyle açlık grevine başlamış ve eylemi ölüm orucuna çevirmişti. Grup Yorum üyesi, açlık grevinin 288. Gününde hayatını kaybetti. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU