İtalya’da tecrit altındaki sokaklarda haçıyla dolanıp dua eden rahibe para cezası

Yerel medyaya göre, rahip Kalabriya'daki kasabada tek başına dini tören düzenliyordu

Rahip Domenico Cirigliano (Calabria Diretta News)

İtalya’da bir rahip koronavirüs tecridi sırasında kasabasında haçla dolaştığı için para cezasına çarptırıldı.

Yerel medyada yer alan haberlere göre, polis İtalya’nın güneyindeki Rocca Imperiale sokaklarında tek başına dini tören düzenleyen rahibe ceza kesti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yerel gazete Il Quotidiano del Sud, rahibin tecrit kurallarını ihlal ettiği için 400 euro (yaklaşık 3 bin TL) para cezasına çarptırıldığını bildirdi.

İtalyan haber ajansı Ansa’ya göre, Kalabriya’nın güneybatısındaki kentin belediye başkanı kısıtlamalar kapsamında dini törenlerin yasaklandığını vurgulamıştı.

İtalya’da koronavirüsün yayılmasını sınırlamak için halka, gıda veya ilaç gibi temel ihtiyaçları dışında evde kalmaları söylendi.

Campagna ve Veneto kentlerinin yerel medyasında yer alan haberlere göre, halka açık tüm etkinlikler yasaklanırken bazı rahiplerin cenaze törenlerini sürdürdüğü için yetkililerce kınandığı belirtildi.

Bu arada, kuzeydeki Piedmont bölgesinde de bir çift otomobilde buluşmakla suçlanırken, geçen ayın sonlarında polis kontrolünden kurtulmak için bisikletini denize süren bisiklet kullanıcısına para cezası verildi.

Hükümet, kuralları ihlal edenlere yönelik daha sert yaptırımlar getirirken, gereksiz yere dışarı çıktığı için yakalananlara yönelik para cezası 400 ila 3 bin euro (yaklaşık 22 bin TL) arasında yükseltildi.

İçişleri Bakanlığı rakamlarına göre, perşembe günü seyahat kısıtlamalarını göz ardı ettiği için ülke genelinde yaklaşık 7 bin 600 kişiye cezai işlem yapıldı.

İtalya, bugüne kadar 115 bin 200 civarında teyit edilen vaka sayısıyla dünyadaki koronavirüs pandemisi sırasında en kötü etkilenen ülkelerden biri.

Son rakamlara göre, 3 Nisan itibarıyla Kovid-19 testi pozitif çıkan 13 bin 900’den fazla kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 18 bin 200 kişi de hastalıktan kurtuldu.

İtalya cuma günü dünyada resmi olarak en fazla ölümün gerçekleştiği ülke oldu.

İtalya Sivil Savunma Ajansı başkanı, salgınla mücadelenin sürdüğü ülkede ulusal çapta tecridin mayısın başından itibaren de büyük ihtimalle devam edeceğini söyledi.

İtalyan devlet televizyonu RAI’ye konuşan Angelo Borrelli, “Son derece dikkatli olmalıyız” dedi.

Bu hafta hükümet, seyahate ciddi kısıtlamalar getiren ve “zorunlu olmayan” tüm işleri durduran tecridi 13 Nisan’a kadar uzatmıştı.

Reuters'tan da yararlanılmıştır

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world/europe

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU