Dünya Sağlık Örgütü: Giderek daha fazla genç, Kovid-19’u ağır biçimde deneyimliyor

DSÖ yetkilisi, "Bazı ülkelerde 30'lu, 40'lı, 50'li yaşlarındaki insanların yoğun bakıma alındığını ve öldüğünü görüyoruz" diye konuştu

Dr. Maria Van Kerkhove (AFP)

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), giderek daha fazla gencin koronavirüsü ağır biçimde deneyimlediğini söyledi. Buna göre dünyadaki hemen hemen her ülkeye yayılan koronavirüs yüzünden daha fazla genç, ciddi biçimde hastalanıyor ve ölüyor.

Başka bir sağlık problemi olmayan 60 yaş altı kişilerin neden acil bakım ünitelerine alınacak kadar kötüleştiğini "daha iyi anlamak için" çalışmalar yürütüldüğü ifade edildi.

DSÖ yöneticilerinden Dr. Maria Van Kerkhove, Cenevre'de düzenlenen basın toplantısında, "Hâlâ bilmediğimiz birçok şey var" dedi.

Hastalığı ağır geçiren kişilerin genellikle başka sağlık problemleri bulunan ileri yaşlardaki kişiler olduğunu söyleyen Kerkhove, "Bazı ülkelerde 30'lu, 40'lı, 50'li yaşlarındaki insanların yoğun bakıma alındığını ve öldüğünü görüyoruz" diye konuştu.

T24’ün aktardığına göre Kerkhove, "Giderek daha fazla gencin koronavirüs sebebiyle ağır hastalandığını görüyoruz" dedi.

DSÖ’nün acil durum programının başındaki Dr. Mike Ryan’a göre virüsün sadece yaşlıları ve altta yatan başka hastalıkları olanları ciddi şekilde etkilediğine inanmak yanlış.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Salgının en kötü etkilediği ülkelerden İtalya'da yoğun bakımdaki tüm hastaların yüzde 10 ila yüzde 15'i, 50 yaşın altında.

Ryan ayrıca, Kore'de 6 ölümden birinin 60 yaşın altındaki insanlar arasında gerçekleştiğini de sözlerine ekledi.

CNBC’de yer alan habere göre Ryan, “Son birkaç aydır, ‘Eh, bu hastalık yaşlılarda şiddetli, gençlerde iyi’ şeklinde, neredeyse küçümsemeye varan bir tavır var” dedi ve ekledi:

Bu hastalığın gençlerde hafif yaşlılarda şiddetli olduğuna kendimizi inandırmaya çalıştığımız bir dünyada yaşıyoruz ve problem tam da buradan kaynaklanıyor.

Ryan’a göre Kovid-19’un şiddet spektrumu yaşlılarda daha ciddi ama gençlerde de mevcut.

Worldometers’ta yer alan verilere göre dünya çapındaki Kovid-19 vakalarının sayısı 1 milyon 127 bine ulaştı. 234 binden fazla kişinin hastalıktan kurtulduğu ifade edilirken, 59 bin 949 kişinin de hayatını kaybettiği belirtildi.

Independent Türkçe, T24, CNBC

DAHA FAZLA HABER OKU