Yasak başladı, yollar tutuldu, izinsiz araçlar geri çevriliyor

İçişleri Bakanlığı’nın Kovid-19 tedbirleri için yayımladığı genelge kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak’a araç giriş çıkışı yasağı gece başladı. Geçiş izni olmayan araçlar kontrol noktalarından çevriliyor. Sürücülere ateş kontrolü yapılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam açıkladığı 30 büyükşehir ve Zonguldak’ı kapsayan araç giriş çıkışı sınırlaması gece 00.00’da uygulanmaya girdi. 

Yasak kapsamındaki şehirlerin çevre illerle bağlantısını sağlayan karayollarında polis ve jandarma ekipleri kontrollerine başladı.

 

20200403_2_41719919_53649490.jpg
Fotoğraf: AA

 

Yasağın başlamasından önce kentlere girmek ya da çıkmak isteyenler kontrol noktalarında yoğunluğa neden oldu. Ankara’da ekipler otoyola yasağın başlangıç saatinden önce giriş yapan araçların geçişine izin verdi.

Kent giriş ve çıkışlarına kurulan denetim noktalarında sadece geçerli mazereti olanlara geçiş izni verildi.  Geçerli mazereti olmayan sürücüler, kontrol noktalarından geri çevrildi.

Kontrol noktalarında durdurulan araçlardaki sürücülere ayrıca ateş ölçümü de yapılıyor.

 

iha ist.jpg
Fotoğraf: İHA

 

Araç geçişine izin verilecek istisnalar

Yasak kapsamındaki 31 kente temel ihtiyaç malzemeleri ile ilaç ve tıbbi malzemeler başta olmak üzere tüm ticari faaliyetlerin sürekliliği için gerekli olan ürün veya malzemelerin lojistiği, üretimi ve naklinde yurt içi ve dışı taşımacılık kapsamında görevli olanlar ve araçları, malın cinsi, teslimat yeri, alıcı adresi, teslimat tarihini gösteren taşıma irsaliyesi, teslimat makbuz veya fatura gibi belgeler ile giriş çıkış yapabiliyor.

 

İstanbul Valisi Ali Yerlika da Twitter'dan paylaştığı bir mesajla terhis olan bedelli akerlerin de istisnalar arasında yer aldığını belirtti. Vali Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:  

Bedelli askerlikten terhis olacakların İstanbul’dan ayrılmalarında kısıtlama yoktur.Terhis belgesi yeterlidir. Terhis olacak askeri almak için özel araç ile gelecek 1 kişinin;oturduğu ilden “Seyahat İzin Belgesi”alması şartıyla İstanbul’a giriş ve çıkışına izin verilecektir.

 

20200404_2_41721200_53652669.jpg
Fotoğraf: AA​​​​​​​

 

Yurt içinde ticari yük, yolcu taşımacılığı yapanlar ile uluslararası yük taşımacılığı yapanların giriş çıkış yasağı getirilen illerden transit şekilde geçişlerine müsaade ediliyor.

15 gün uygulanacak

Kovid-19 ile mücadelede açıkladığı yeni tedbirlere ilişkin İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine gönderdiği genelge kapsamında Zonguldak ile büyükşehir statüsündeki Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'da tüm giriş ve çıkışlar gece yarısı itibarıyla 15 gün süreyle durdurulmuştu.

 

Independent Türkçe, ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU