Umreden dönenlere ateş düşürücü verildiği iddiasını yanıtlayan Diyanet: Tamamen gerçek dışı, hukuki süreç başlatılacak

CHP’li Altay’ın, umreden dönenlere olası riskleri gizlemek için ateş düşürücü verildiği iddiası üzerine açıklama yapan Diyanet, Mekke ve Medine’de sağlık hizmetlerinin Sağlık Bakanlığı ile koordineli yapıldığını belirtti

Diyanet İşleri Başkanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay’ın, “Umreden dönenlere ateş düşürücü verilerek kontrol noktalarındaki risklerin gizlendiği” iddiasına yanıt verdi.
Bir basın açıklaması yapan Diyanet, iddianın “Tamamen gerçek dışı” olduğunu savundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hac ve umre ibadeti için Mekke ve Medine’ye giden vatandaşlarımıza sunduğu sağlık hizmetlerini Sağlık Bakanlığı’yla işbirliği çerçevesinde, bakanlığın sağlık çalışanları aracılığıyla yürütüldüğüne dikkat çekilen açıklamada, “Başkanlığımızca vatandaşların ibadetlerine rehberlik etmek için görevlendirilen personelimizin sağlıkla ilgili herhangi bir tasarrufta bulunması mümkün değildir” denildi.

Hukuki süreç başlatıalcak

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Somut bilgi ve belgeye dayanmadan bu asılsız iddiayı öne sürenler hakkında Başkanlığımız tarafından hukuki süreç başlatılacaktır. 

Başkanlığımız, umreden dönen vatandaşlarımızla ilgili süreçleri en başından itibaren Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşların işbirliği ve koordinesinde yürütmüştür.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU