Kennedy ailesinde bir trajedi daha: Robert F. Kennedy'nin torunu, oğluyla birlikte kano yaparken kayboldu

Kennedy ailesi, üyelerinin trajik ölümleriyle tanınıyor. Kano yaparken kaybolan Maeve Kennedy McKean ve 8 yaşındaki oğlunun öldükleri varsayılıyor

Maeve Kennedy Townsend McKean (AFP)

Kennedy ailesinden eski Maryland Vali Yardımcısı Kathleen Kennedy Townsend’in kızı ve torunu, perşembe günü Maryland eyaletindeki Chesapeake Körfezi’nde kano yaparken kayboldu.

Maryland polisinden yapılan açıklamada Townsend’in 40 yaşındaki kızı Maeve Kennedy Townsend McKean ile 8 yaşındaki torunu Gideon’un evlerinin yakınından körfezin sularına “bir topu almak üzere” kanoyla açıldığı ancak “kıyıya geri dönmeyi başaramadıkları” aktarıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Polis yetkilileri anne ve oğlunu taşıyan kanoyu ters dönmüş şekilde bulduklarını açıkladı.

Yetkililer güçlü rüzgar nedeniyle ikilinin kıyıya pedal çekememiş olabileceğini belirtti. Kathleen Kennedy Townsend de yaptığı açıklamada kurtarma çalışmalarının cuma günü “cesetleri bulma” safhasına geçtiğini duyurdu.

Maeve McKean kamu sağlığı ve insan hakları alanında avukatlık yapıyordu.

McKean’in annesi Townsend 1968’de ABD Başkanı adayıyken suikastle öldürülen Robert F. Kennedy’nin en büyük kızı. Aynı zamanda 1963’te suikastle öldürülen ABD Başkanı John F. Kennedy’nin de yeğeni. 

Kennedy ailesi tarihindeki  trajik ölümlerle biliniyor. John F. Kennedy  ve Robert F. Kennedy’nin ölümlerine ek olarak John F. Kennedy’nin oğlu John F. Kennedy Jr. ve eşi 1999’daki uçak kazasında hayatlarını kaybetmişti. Robert F. Kennedy'nin oğlu David aşırı doz uyuşturucudan 1984’de, diğer oğlu Michael ise 1997’deki kayak kazasında yaşamını yitirmişti. 

Robert F. Kennedy’nin bir diğer torunu Saoirse Roisin Kennedy Hill de geçen sene aşırı doz uyuşturucudan hayatını kaybetmişti.

 

Independent Türkçe, ABC, AP

DAHA FAZLA HABER OKU