Bakan Selçuk: Yeni koronavirüs tanısı konulan her hasta için hizmet veren hastanelere günlük 660 lira ödenecek

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'e kapsamında koronavirüs tedavisinde kullanılanılan ilacı geri ödeme kapsamına alınması, iyileşen hastaların serumlarından antikor üretilmesi gibi destekler açıklandı

Fotoğraf: AA

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde (SUT) Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'e ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Buna göre: 

SUT ile karşılanan yoğun bakım tedavi ücretleri iki katına çıkarıldı. Yine yoğun bakım şartlarında, koronavirüs tedavisinde kullanılan ilaç da geri ödeme listesine alındı. 

Bu süreçte yatarak tedavi gören her bir hastaya sağlık hizmeti sunan profesyoneller için koruyucu ve bulaşı önlemeye yönelik yüksek maliyet oluşturan bakım hizmetleri geri ödeme kapsamına alındı. 
Yeni koronavirüs tanısı konulan her hasta için hizmet veren hastanelere günlük 660 lira ödenecek. 

Dünya Sağlık Örgütü’nün salgına karşı yayımladığı bildiride, immün plazma tedavisinin en çok tavsiye edilen potansiyel tedavilerden biri olduğuna dikkati çeken Selçuk, şöyle konuştu: 

İmmün plazma veya serumun toplanması için uygun koşulların oluşturularak, bu alanda ilerlemelerin gerekliliğine vurgu yapıldı. Biz de bu doğrultuda ülkemizde, iyileşen vatandaşlarımızın serumlarından antikor temin edilerek koronavirüs tanılı hastalarımızda kullanılması işlemine ait bedelleri karşılayacağız.

AA

DAHA FAZLA HABER OKU