Sarı yelekliler liderlerinden James Goddard ağır sözlü tacizle suçlanıyor

Goddard, 19 Mart'ta mahkemeye çıkacak

Sarı yelekliler liderlerinden James Goddard ağır sözlü taciz suçundan yargılanacak

Fotoğraf: The Independent

“Sarı yelekliler” organizatörlerinden James Goddard, parlamento dışında muhafazakar milletvekili Anna Soubry'i ile alay edilmesinin ardından ağır sözlü tacizle suçlandı.

İkinci bir Brexit referandumunun önde gelen destekçisi milletvekili Soubry, bir televizyon röportajı esnasında bir grup protestocunun alaycı ifadelerine maruz kaldı ve ardından parlamentoya geri dönerken de bir grup erkeğin sözlü tacizine hedef oldu.   

Olay, polisin Westminster çevresinde devriye gezmesine yol açtı. Parlamento binası yakınlarındaki protestoların sınırı aşıp aşmadığına ilişkin bir tartışma da bu olaydan sonra başladı.  

Olayla ilgili kanıtların gözden geçirilmesinin ardından Goddard’ın milletvekiline taciz suçundan yargılanmasına karar verildi.  

İngiltere’nin “sarı yelekli” aktivistlerinin lideri, duruşmaya kadar gözaltında tutulma uyarısı aldıktan sonra destekçilerine Facebook'tan bir teşekkür videosu yayımladı.

Goddard yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

“Beni tutuklarlarsa, bundan da bir şeyler öğrenmek zorunda kalacağız, çekip gideceğiz, yapacağız, daha da güçlü bir şekilde geri döneceğiz.”

29 yaşındaki Goddard, aynı zamanda 19 Aralık ve 7 Ocak'ta meydana gelen olayların ardından bir polis memuruna karşı ırkçı söylemleri yüzünden de iki ayrı suçlamayla mahkemeye ifade verecek.  

Aralık ayında kurulan grup ve üyeleri o dönemden beri milletvekillerini, gazetecileri ve Brexit karşıtlarını parlamento dışında sözlü olarak taciz ettiler, medya ve devlet dairelerini ziyaret ettiler ve Londra köprülerini kapattılar.

Goddard, “Sarı yelekliler” aktivistlerinin Westminster’de Avrupa Birliği yanlısı gösteriler yapmalarının ardından 12 Ocak'ta gözaltına alınmıştı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.   

https://www.independent.co.uk/news/uk/crime

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Kırkpınar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU