200’den fazla Peşmerge’nin öldürülmesinde rolü olan IŞİD'li Ebu Ali yakalandı

IŞİD liderlerinden Ebu Ali lakaplı Mahmud Hurşid, Irak Kürdistan Bölgesi’nin Germiyan ilçesinde asayiş güçleri tarafından yakalandığı bildirildi

Mahmud Hurşid / Fotoğraf: Rudaw

IŞİD savaşı döneminde Gulale ve Karatepe bölgesinde Peşmerge güçlerine karşı düzenlenen saldırılara öncülük ederek 200’den fazla Peşmerge’nin öldürülmesine sebep olan IŞİD emiri Ebu Ali, Irak Kürdistan Bölgesi’nin (IKB) Süleymaniye kentine bağlı Germiyan ilçesinde asayiş güçleri tarafından yakalandı.

Rudaw TV’ye konuşan Germiyan Asayişi Sorumlusu Newşirvan Ahmed, “Asayiş güçlerimiz tarafından yakalanan Ebu Ali lakaplı Mahmud Hurşid, Gulale, Tatran ve Karatepe’de Peşmerge güçlerine karşı savaşmış. Daha önce El Kaide ile bağlantısı varmış ve IŞİD’in gelmesi ile bu örgüte katılmış” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2007 yılından beri El Kaide ile bağlantısı olduğu Hurşid’in IŞİD’in ortaya çıkması ile örgüte katılarak Peşmerge güçlerine karşı savaştığı belirtildi.

“El Kaide bitince IŞİD’e katıldım”

Bölgede Peşmerge güçlerine karşı düzenlenen saldırılara öncülük eden Hurşid’in 200’den fazla Peşmerge’nin öldürülmesinde rol oynadığı kaydedildi.

IŞİD’in yenilgiye uğramasının ardından Irak ordusunun kontrolü altındaki Cebare beldesine yerleşen Hurşid’in bir ay önce sahte bir kimlikle Germiyan idaresindeki Rızgari beldesine geçerek kendisini kör birisi olarak tanıttığı ifade edildi.

Germiyan Asayişi tarafından tespit edilerek yakalanan Mahmud Hurşid ilk ifadesinde, “El Kaide saflarında ilk önce ABD güçlerine karşı savaşmaya başladım. 2008 yılında El Kaide kalmadı. Daha sonra IŞİD ortaya çıkınca onlarla irtibat kurdum ve Keşkewl, Cumeyle ve Bahize bölgelerindeki güçlerine Koalisyan saldırıları başlayıncaya kadar lojistik destek sağladım” dediği aktarıldı.

Karatape’nin Arap yerleşim yeri olan Tatran köyünden olan 52 yaşındaki Hurşid, Germiyan Asayişi’nin son üç ay içinde yakaladığı 11’inci IŞİD emiri oldu.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU