Ticaret Bakanı Pekcan: Fahiş fiyat uyguladıkları iddiasıyla 7 bin 400 firma inceleme altında

Pekcan, firmalardan savunma istediklerini açıkladı

Fotoğraf: AA

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını devam ederken fahiş fiyat uyguladığı iddia edilen 7 bin 400 firmanın inceleme altına alındığını bildirdi.

A Haber'de açıklamalarda bulunan Pekcan, söz konusu firmalardan savunma istediklerini söylerken "10 katına kadar ceza verme yetkimiz var" dedi.

Koronavirüsün insan hayatı kadar ticari hayatı da etkilediğinden bahseden Pekcan, “Mart ayı için 13.4 milyar dolarlık ihracat büyük başarı” diye konuştu.

Pekcan, sınırlarda temassız ticaret dönemiyle ilgili olarak da şunları söyledi:

Tampon bölgede sürücü değişiyor, ürün böyle geçiyor. Irak ile ticaretimizde 1500 tıra ulaşacağız. Dış ticaretimizin sadece yüzde 1'i demiryolu ile yapılıyor. Demiryolu ile ticarete ağırlık vermemiz lazım.

İhracat alanında bütün sektörler salgından etkileniyor. Mart ayında ihracatı etkilenen sektörlerin başında otomotiv ve hazır giyim geliyor. Bunun dışında demir çelik, elektronik eşya ve kimya, makine ve tekstil ham maddeleri de etkilendi.

Ticaret Bakanlığı dün Reklam Kurulu tarafından ceza kesilen, salgın nedeniyle talebi artan ürünlerde haksız fiyat uygulayan 198 firmanın isimlerini açıklamıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU