Demirtaş için tahliye başvurusu yapan avukatlar: Müvekkilimizin hastalığı devam ediyor

Eski Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Demirtaş için tahliye başvurusu yapıldı

Selahattin Demirtaş / Fotoğraf: Twitter

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde Kasım 2016'dan beri tutuklu bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatları sağlık durumuna dikkati çekerek, tahliye başvurusunda bulundu.

Demirtaş'ın avukatlarından Cahit Kırkazak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuru yaptıklarını söyledi.

“Demirtaş’ın hastalığı devam ediyor ve ilaçla kullanıyor”

Kırkazak’ın Twittter hesabında paylaştığı konuya ilişkin açıklaması şöyle:

Bilindiği gibi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 Nisan Çarşamba günü kapsamlı bir açıklama yapmıştır. Bu açıklamada, korona virüs salgınıyla ilgili çeşitli veriler paylaşmıştır. Bu verilerden bazıları, virüs nedeniyle yoğun bakımda olan hastaların yüzde 63'ünün, yaşamını yitirenlerin de yüzde 69'unun hipertansiyon hastası olduğu şeklindedir.

Müvekkilimiz Selahattin Demirtaş'a, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Hipertansiyon tanısı konulmuştur. Daha önce solunum ve kalp rahatsızlıkları sebebiyle ameliyat da geçiren Demirtaş'ın bu hastalıkları devam etmekte, kendisi çeşitli ilaçlar kullanmaktadır. Dolayısıyla Demirtaş, Bakan Koca'nın açıkladığı hayati risk grubundadır. 

Bu nedenle, 6 yıldır süren ve kendisinin şüpheli bile olmadığı soruşturma dosyasındaki tutukluluğunun kaldırılması amacıyla dün (2 Nisan Perşembe) kendisi için tahliye başvurusu yapılmıştır.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU