İstanbul Valisi Yerlikaya: Nakit 1000 liralık sosyal yardım evlere teslim edilmeye başlandı

Koronavirüs salgını nedeniyle ihtiyaç sahiplerine verilmesi planlanan sosyal yardımlar evlere dağıtılmaya başladı. Önce PTT şubelerinden verileceği duyurulan ödemeler, yaşanan kalabalık nedeniyle durdurulmuştu

PTT şubelerinin önde uzun kuyruklar meydana gelmişti / Fotoğraf: AA

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında nakit 1000 liralık sosyal yardımlar hak sahiplerine evlerinde ödenmeye başlandı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da evde ödemelerin başladığını Twitter hesabından duyurdu.

Vali Yerlikaya, yaptığı paylaşımda, "Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında nakit 1000 liralık sosyal yardım, ailelerimize evlerinde teslim edilmeye başlandı" ifadesini kullandı.

Yerlikaya, "#EvindeKalİstanbul" ve "#BirlikteBaşarağız" etiketlerini kullandığı paylaşımında, yardımın teslim edildiğini gösteren bir videoya da yer verdi.

 

PTT şubeleri kapatılmıştı

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde gerçekleştirilen sosyal yardım ödemeleri sürecinde bazı PTT şebelerinin önünde biriken kalabalığın sosyal mesafe kurallarına uymaması tepkiye neden olmuştu.

İstanbul PTT Bölge Başmüdürlüğü, yaşanan yoğunluğun çalışanlar ve müşterilerin koronavirüs hastalığı karşısında sağlığını tehlikeye düşürmemesi amacıyla bazı şubelerin kapatılmasına karar vermişti. Daha sonra ödemelerin hak sahiplerine evlerinde yapılacağı duyurulmuştu.

 

Independent Türkçe, ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU