Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli: Gıda sıkıntısı yaşanmıyor, bazı Hazine arazileri tarıma açılacak

Pakdemirli, bakanlık olarak bazı ürünlerde sıkıntı yaşanmaması için stok yapacaklarını bildirdi

Fotoğraf: AA

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, koronavirüs salgınının sebebiyet verdiği bir gıda sıkıntısının yaşanmadığını bildirirken bazı Hazine arazilerinin üretimi artırmak için tarıma açılacağını belirtti.

Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan Pakdemirli, tarımın savunma sanayinden daha önemli olduğuna dikkati çekerek “Ülkeler kendi içine kapanacak. Dünyada gıda arzında bir sıkıntı yok. İçe dönüleceği için bazı ürünlerde eksiklikler olabiliyor. Örneğin, yaygın kullanılacağı için limon ihracatını durdurduk” dedi.

“İstiklal Savaşı’nda bile gram gıda ithalatı olmadı”

Pakdemirli, şöyle devam etti:

Tarımda, bizim çiftçimiz her türlü zor şartlar da olsa ekimine, dikimine önem verir. İstiklal savaşımız sırasında bile bir gram gıda ithalatı olmadı. On binlerce yıllık tarımsal geleneğimiz var. Biz de sonuna kadar çiftçimizin yanındayız. Son dönemlerde sıkça ‘Tarımda tehlike çanları çalıyor' açıklamaları oluyor. Bakanlığımızda normal günlerde de her gün tehlike çanı çalar. Çünkü, biz yaşama dokunan bakanlığız. 24 saat teyakkuz halindeyiz. Benim telefonum 24 saat açıktır. Gece yarısı da olsa beni ararlar. Konuşuruz ve hızlı şekilde sonuç alırız.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sağlık ve gıdanın önemine işaret eden Pakdemirli, virüsün yayılmaması için halka büyük görev düştüğünü, bakanlığın uyarıları kapsamında çalışmalarını yürüttüklerini bldirdi:

 Tüm tedbirleri alıyoruz, almaya devam edeceğiz. Kabinede iki tane sunum vardı. Birisi sağlık, diğeri gıda güvenliğiydi. Bazı ürünlerde sıkıntı yaşanmaması için stok yapacağız. Bire bir her şeyi, dünyadaki gelişmeleri takip ediyoruz.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU