Kovid-19'a yakalanan Rüştü Reçber'in durumu her geçen gün iyiye gidiyor

Koronavirüs tedavisi süren eski milli kaleci Rüştü Reçber'in sağılık durumuyla ilgili hastaneden açıklama yapıldı

Rüştü Reçber / Fotoğraf: AA

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tanısıyla hastanede yatan eski milli kaleci Rüştü Reçber'in durumunun iyiye gittiği açıklandı. 

Reçber'in tedavi gördüğü Acıbadem Hastanesi'nden yapılan açıklamada, 46 yaşındaki futbol adamının tedavisini gerçekleştiren Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Serap Gençer ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Gülcihan Özkan tedavinin sürdüğünü belirtti. 

Yapılan açıklamada, "Pazar günü Kovid-19 tanısı alarak hastanemize nakledilen ve tedavisini sürdürdüğümüz Rüştü Reçber halen hastanemizde normal hasta katında yatırılarak izolasyonu ve tedavisine devam edilmektedir. Hastamızın genel durumu her geçen gün daha iyiye gitmektedir" denildi.

Rüştü Reçber'in eşi Işıl Reçber de Instagram hesabından yaptığı eşinin durumunu soranlara teşekkür etti.

Işıl Reçber, eşini hastanede görmelerine izin verilmediğini belirterek, hastalığın vücutta nasıl seyrettiğini, şöyle anlattı: 

Bu dönemde testler PCR ve kan testi olarak yapılıyor.En saglıklısı kan testi orada taşıyıcı olanlar da çıkıyor. Boğaz ve burundan alınan örneklerde test yanlış sonuç verebiliyor. Var olan tüm grip ,soğuk algınlığı, zaturre bu virüsle bağlantılı. Şu an önemli olan virüs yükü ve nasıl atlatacağınız. Zatürre en sıkıntılı olanı çünkü akciğerlere inmiş oluyor artık. Burada da ilk sınavınızı virüsle akciğerde veriyorsunuz. Kronik hastalıklara, yaşa gelmeden önce ilk aşama ciğerlerde. Eşim sporcu, sigara kullanmıyor ve kendisine dikkat ediyor olmasına rağmen bu kadar sarsıldı. Sigara içenler için durum çok kritik. İçmeyin, bırakın vesile olsun. Allaha emanet.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Merak eden bizim için tedirgin olan herkese sonsuz teşekkür ediyorum..Zor ve ağır günler, Tedavimiz normal odada stabil şekilde devam ediyor, daha iyi olacağız inşallah 1sn dahi göremiyorum eşimi şu an ama biliyorum ki emin ellerde.. 5 gün olmuş ben günleri saatleri hatırlamıyorum hasta olanları düşünün Allah hepsine güç versin,, Bu dönemde testler PCR ve kan testi olarak yapılıyor.En saglıklısı kan testi orada taşıyıcı olanlar da çıkıyor.Bogaz ve burundan alınan örneklerde test yanlış sonuç verebiliyor,, Var olan tüm grip ,soğuk algınlığı, zaturre bu virüsle bağlantılı şu an önemli olan virüs yükü ve nasıl atlatacagınız.Zaturre en sıkıntılı olanı çünkü akciğerlere inmiş oluyor artık,, burada da ilk sınavınızı virüsle akciğerde veriyorsunuz.Kronik hastalıklara, yaşa gelmeden önce ilk aşama ciğerlerde.Eşim sporcu, sigara kullanmıyor ve kendisine dikkat ediyor olmasına rağmen bu kadar sarsıldı.Sigara içenler için durum çok kritik.İçmeyin, bırakın vesile olsun..Allaha emanet olun..#seniseviyoruz#seniözledikRR

Isil Recber (@isilrecber)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

Ne olmuştu?

Rüştü Reçber, 28 Mart'ta Kovid-19 teşhisi konularak hastanede tedavi altına alınmıştı.

Eski milli kalecinin eşi Işıl Reçber, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "Ailecek yaptırdığımız testlerde benim, kızımın ve oğlumun negatif, sadece eşimin pozitif çıkmıştır. Bu sebeple bizler evde, kendisi hastanede ve görüş izni yok. Aslında en zor olanı da yanında olamamak ama Allah büyük. Önce ona sonra Türk hekimlerine emanet. İnşallah bu da geçecek. Tüm sevenlere, dostlara, sizlere yürekten sevgiler, dualarınızı eksik etmeyin lütfen. Bu çok önemli" değerlendirmesinde bulunmuştu. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

İyi geceler; Sizlerle gerçeği en şeffaf şekilde paylaşırken daha güzel haberler vermek isterdim fakat üzülerek eşim Rüstü’yü COVİD-19 teşhisiyle hastaneye yatırmış bulunuyoruz.Herşey normal ilerlerken birden bire gelişen hızlı semptomlarla biz de olayın şokundayız.Kritik süreçler ve çok zor ,Allah benim değerli eşimle beraber tüm hastalara acil şifa kolaylık versin . Tek ricam şu süreçte insanların biraz daha vicdanlı ve saygılı olabilmeleri.Ailecek yaptırdığımız testlerde benim, kızımın ve oğlumun negatif sadece eşimin pozitif çıkmıştır. Bu sebeple bizler evde kendisi hastanede ve görüş izni yok.Aslında en zor olanı da bu yanında olamamak.Ama Allah büyük önce ona sonra Türk hekimlerine emanet, inşallah bu da geçecek..Telefonlarım kilitlendi dönüş yapamıyorum üzgünüm tüm sevenlere dostlara sizlere yürekten sevgiler.Dualarınızı eksik etmeyin lütfen bu çok önemli....#sengüçlüsünRR

Isil Recber (@isilrecber)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU