Erdoğan: Kendini Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin üstünde görenlere milletimiz hak ettiği cevabı verecektir

Türkiye genelindeki belediyelere video konferans yöntemiyle seslenen Erdoğan, "AK Parti olarak bugüne kadar milletimizi hayal kırıklığına uğratmadık, bu salgın döneminde de uğratmayacağız" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin son gelişmeleri değerlendirmek üzere AK Partili belediye başkanlarına seslendi.

'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyası, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerinin bağış hesaplarına bloke konması tartışmasını devam ettiren Erdoğan, "Benzer kampanyalar, ekonomik düzeyi ne olursa olsun diğer ülkelerde de yürütülüyor" dedi.

"Milletimiz hak ettiği cevabı verecektir"

Erdoğan, "Sergiledikleri hukuksuzluk ve tehlikeli söylemlerle, dayanışma yerine ayrışma peşinde olanlara izin vermeyeceğiz. Kendilerini Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin dışında ve üstünde görenlere milletimiz hakkettiği cevabı veriyor ve verecektir" ifadelerini kullandı.

"Gafletten öte bir davranış"

"Bu türk kampanyalarda toplanan meblağlar, devletin aynı amaçlı diğer harcamlarının yanında oldukça küçük kalır" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"83 milyonun kader ortaklığını sembolize eden bir projeyi dinamitlemeye çalışmak, gafletten öte bir davranıştır. Adı üzerinde bu bir iyilik seferberliğidir. Gönüllü dayanışma ve yardım kampanyasıdır."

Belediya başkanlarına talimat

Belediye başkanlarına seslenen Erdoğan, maske, eldiven, kolonya, tulum ve temizlik malzemelerinin temininin yaygın şekilde sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Erdoğan, "İşsiz kaldığı veya yetersiz gelire sahip olduğu için geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlarımızı asla yalnız bırakmamalıyız" dedi.

"Hayırla yad edilmek için bugünleri fırsat bilip, milletimizin gönül kapılarının bize sonuna kadar açılmasını sağlamalıyız" diyen Erdoğan, devamında şunları söyledi:

"Milletimiz, göz boyamaya çalışanla halis niyetle hizmet edenin ayrımını daha iyi yapar. AK Parti olarak bugüne kadar milletimizi hayal kırıklığına uğratmadık, bu salgın döneminde de uğratmayacağız."

"Sosyal medya ve televizyonda ahkam kesenler..."

Koronavirüsle ilgili eleştirilere yanıt veren Erdoğan, "Süreci sosyal medyada veya televizyonlarda ahkam kesenlere değil ülke ihtiyaçlarına göre yürüttük" sözlerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Karşımızdaki düşmanın adı koronavirüsüdür. Bu düşmanı ancak birbirimizle kenetlenerek yenebiliriz. Salgınla mücadele günlük siyasetin malzemesi değildir. Gün, siyasi, etnik ve mezhebi tüm farklılıklarımızı bir kenara bırakarak ebedi ve ezeli kardeşliğimiz ihatırlama günüdür. Gün, ortak düşmana karşı birleşme günüdür. Gün, küçük hesaplar yapmak yerine basiretli davranma günüdür. Böyle günlerde siyasi rant hesabı yapanları mahşeri vicdan asla unutmayacaktır. "

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU