Sadri Şener: Trabzon'un siyaseti İstanbul'dan kuvvetli, bu siyaseti kullanarak yararlanması gayet doğal, yarışmak istiyorsan böyle olmalı

Trabzonspor'un eski başkanlarından Şener, Ersun Yanal, Ünal Karaman, Ahmet Ağaoğlu, Trabzonspor'un son durumu ve koronavirüs günleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Şener, bordo-mavili kulübü, siyaseten İstanbul kulüplerinin önünde olduğunu söyledi

Sadri Şener / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor’da 4 kez başkanlık yapan Sadri Şener, Sözcü gazetesine açıklamalarda bulundu. 

Trabzonspor’un "Üç Büyükler" olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın gelirlerine yaklaşamadığını belirten Sadri Şener, "Siyaset ile Trabzonspor'u birlikte tutuyordunuz ve yararlı buluyordunuz. Yine olsanız aynı açıklamayı yapar mısınız? şeklindeki soruyu, şöyle yanıtladı: 

Yine olsa yine aynı sözleri söylerim. İstanbul'un 3 büyük kulübünün gelirlerine yaklaşamıyoruz ama Trabzon'un siyaseti İstanbul'dan kuvvetlidir. Trabzonspor'un da bu siyaseti kullanarak yararlanması gayet doğaldır. Yarışmak istiyorsan böyle olmalı.

"Parayı iade edin, 10 milyonu size taksitle ödeyeceğim"

Şener, 2007' yılında bordo-mavili kulübün başkanlığını yaptığı dönemde takımın başında bulunan Ersun Yanal'la ilgili şunları söyledi:

Kendisiyle belli bir dönemden sonra çalıştığıma pişmanım, hele sonrası nefret… Ahmet Ağaoğlu'nu yönetime ben almıştım, kendisini çok severim. Alacak mevzusuyla ilgili ‘Hocayı sen arar mısın?' dedi. Ben de aradım, telefonuma çıkmadı. Sonra icrayla almış. Tolunay'la ikisini sonra gördüm. ‘Parayı iade edin kulübe, 10 milyonu size taksitle ödeyeceğim' dedim.

Sezonun ilk yarısında Trabzonspor'la yollarını ayıran Ünal Karaman ile ilgili de konuşan Şener, "Ünal ile konuştum. Kendisi ‘Ben geçen seneden beri gitmek istiyordum. Artık buraya kadar geldi' dedi. İyi dedim, hayırlısı o zaman ama benim lafımı dinlersen sezon sonuna kadar hiçbir yerde hocalık yapma. O gitti Rizespor ile anlaştı. Trabzonspor'dan sonra Rize çalıştırılır mı? Ama kendi takdiri” ifadelerini kullandı.

"Lig bu haliyle tescil edilmeli"

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun iyi ve akıllı birisi olduğunu söyleyen Şener, "Bence gayet iyi de gidiyor. Ben de şu an yönetimin başında olsam Ahmet gibi yapmaya devam ederdim. Ama bu durumlar yeni mali yükler getirecek. Bankalarla yapılandırmayı bir daha yapmaları lazım. Çünkü gelirler sıfıra indi" değerlendirmesinde bulundu.

Koronavirüs salgını nedeniyle liglerin ertelenmesinin yerinde bir karar olduğunu savunan Şener, şöyle konuştu:

Futbolda uzak sosyal mesafe koyamıyorsun ki, kafa göz giriyorsun. Oynanamazdı, ertelenme doğru. Fatih Hoca'yla da aynı görüşteydim. Kendisini aradım, konuştum. Ertelemeyle finansal sorunlar çıkacak ama önce sağlık. Artık bu sene oynanmaz. Nisana girdik. Lig bu haliyle tescil edilmeli.

 

Independent Türkçe, Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU