ABD’de işsizlik maaşı başvurularında tarihi rekor bir haftada yenilendi: 6,65 milyon kişi

İki hafta önce 3,28 milyon ile tarihinin en yüksek işsizlik maaşı başvurularıyla karşı karşıya kalan ABD'da bu sayı, 6,65 milyona çıktı

Fotoğraf: AP

Tüm dünyadaki ekonomik faaliyeti felce uğratan koronavirüs salgını nedeniyle ne kadar insanın işsiz kalabileceğini hakkında fikir verebilecek önemli veri, “ABD İşsizlik maaşı başvuruları” sayısı açıklandı. 

Çalışma Bakanlığı’nın verilerine göre 16-21 Mart haftasında tarihi rekorunu kırarak 3,28 milyona ulaşan işsizlik maaşı başvuruları, rekorunu tazeleyerek geçen hafta 6,65 milyona ulaştı. 

Beklentinin 3,7 milyon olduğu bu sayı iki hafta önce 281 bin kişiydi. 

Bakanlık ayrıca sadece Mart ayında işini kaybedip devlet desteğine başvuranların sayısının 10,4 milyon olduğunu duyurdu. 

Minnesota Üniversitesi İşgücü Ekonomisti Aaron Sojourner, Washington Post'a yaptığı açıklamada "Daha önce hiç böyle bir şey görmedik. Son iki haftadaki iş kayıpları, Büyük Buhran'da iki yılda görülen kayıplara denk" dedi. 

Salgının yeni merkezi kabul edilen ABD’de vaka sayısı 216 bini geçti, ölü sayısı 5 bin 137’ye ulaştı. 

ABD Başkanı Donald Trump, dün Beyaz Saray’da yaptığı açıklamda salgında hayatını kaybedenlerin sayısının 100 bin ile 240 bin arasında değişebileceğini aktarmıştı. 



Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU