Mekke ve Medine'de 24 saatlik sokağa çıkma yasağı

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı Müslümanlarca kutsal kabul edilen Mekke ve Medine'de yeni tip koronavirüs nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağını 24 saate çıkardı

Suudi Arabistan'da resmi rakamlara göre yeni tip koronavirüs vakası 1720. Ülkede 16 kişinin virüs nedeniyle öldüğü, virüsün bulaştığı 264 kişininse iyileştiği  açıklandı (AFP)

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Mekke ve Medine şehirlerinde bugünden itibaren 24 saatlik sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı.

Ülkede SARS-CoV-2 virüsünün 1700'den fazla kişiye bulaştığı ve 16 kişinin koronavirüsün yol açtığı hastalıklar nedeniyle öldüğü duyurulmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı açıklamasında sokağa çıkma yasağının bazı istisnaları olduğunu, çalışmak zorunda olan işçilerle sağlık hizmeti alması ve gıda alışverişi yapması gereken vatandaşları kapsamadığını belirtti.

Bakanlık vatandaşların belirtilen durumlarda sokağa çıkışının sabah saatlerinden öğlen 15.00'e kadar yapılabileceğini ve kişilerin bu eylemleri yaşadıkları semtlerde yapabileceğini de duyurdu.

Ayrıca bu iki şehirdeki araçların virüsün yayılmasını önleme amacıyla sadece tek yolcu taşıyabileceği açıklandı.

Mekke ve Medine'de daha önce saat 15:00 ve 06.00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulanıyordu.

30 milyon nüfuslu ülkede koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm uluslararası uçuşlar durdurulmuş, kamuya açık alanların çoğu kapatılmış ve umre ziyaretleri askıya alınmıştı. Riyad ve Cidde'ye giriş çıkışlar da önemli oranda kısıtlanmıştı.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU