İmamoğlu, Başakşehir Hastanesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na teşekkür etti

Başakşehir Hastanesi’nin çevre bağlantı yollarının kaynak yetersizliği yüzünden yapılamadığını ifade eden İmamoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın projeyi üstlendiği için teşekkür etti

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, önceki yönetim tarafından durdurulan ve son günlerde yeniden gündeme gelen Başakşehir Şehir Hastanesi’nin çevre bağlantı yollarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Başakşehir Şehir Hastanesi’nin yolunun eksik kalan kısmını yapma kararı aldığı için teşekkür eden İmamoğlu, “Olması gereken de buydu. Hele hele bu kritik salgın günlerinde, daha çok yatak oluşturmak en önemli işlerden biri” dedi.

İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Bildiğiniz gibi, belediyemiz bu zamana kadar bu yol inşaatına, 580 milyon TL harcadı. 2018 yılının Temmuz ayında karayolu inşaatı, İBB tarafından durdurulmuştu. Yani biz göreve gelmeden tam 1 yıl önce. Çünkü İnşaatı yapmakta olan müteahhit, Dolmabahçe – Ortaköy Karayolu Tüneli inşaatına yönlendirilmiş ve söz konusu tünel inşaatına başlamıştı. Bu nedenle; Temmuz 2018’den bu yana, Başakşehir Şehir Hastanesi karayollarına ilişkin herhangi bir imalat yapılmamıştı. Biz geldiğimizde, inşaatı durmuş yapılmayan bir yol bulmuştuk.

Yarım kalan yolun yapılması konusunda, göreve geldikten sonra girişimlerde bulunduğunu ifade eden İmamoğlu, 25 Kasım’da İstanbul Valisi ile konuyu çözmek için bir görüşme gerçekleştirdiğini belirtti.

 

 

Kaynak yetersizliği nedeniyle İBB’nin projeye devam etmesinin zor olduğunu vurgulayan İmamoğlu şunları kaydetti:

Sayın Vali’miz ile konunun Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na götürülmesi ve inşaatın bakanlık tarafından sürdürülmesi konusunda fikir birliğine varmıştık. Kasım ayından ta ki 1 Nisan tarihine kadar, bu yol için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’mızdan bir geri dönüş ya da bir adım gelmemişti. Bize iletilmedi. Dün yapılan açıklamayla, bakanlığımız süreci yürüteceğini belirtti. Bu da mutluluk verici. Umarım kısa zamanda İstanbulluların hizmetine bu yol girer.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU