İsrail Sağlık Bakanı'nda virüs çıktı, Netanyahu ve Mossad şefi karantinaya alınacak

İsrail’de en üst düzey vakanın da görülmesinin ardından tedbirler artırıldı

Mossad şefi Yossi Cohen de karantinaya alınacak yetkililer arasında yer alıyor (Reuters)

İsrail’de eşiyle birlikte Kovid-19 testi pozitif çıkan 71 yaşındaki Sağlık Bakanı Yaakov Litzman ülkede bu hastalığa yakalanan en üst düzey İsrailli yetkili olurken tedbirler de artırılıyor.

Haaretz’in haberine göre Litzman’ın hastalık taşıdığının ortaya çıkmasının ardından İsrail istihbaratı Mossad’ın Şefi Yossi Cohen’le Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Meir Ben-Şabbat'ın Sağlık Bakanlığı talimatları uyarınca karantinaya alınması istendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haberde, epidemiyolojik araştırmaların sonuçlarının elde edilmesinin ardından, son iki hafta içinde bakana ve eşine maruz kalanlara gönüllü tecrit uygulamalarına dair mesaj gönderileceği ve Başbakan Binyamin Netanyahu’nun ayrıntılarla ilgili bilgilendirildiği kaydedildi.

Bu gelişmenin hemen ardından Başbakan Netanyahu'nun da çarşamba gününe kadar Batı Kudüs'teki Başbakanlık Konutunda kalacağı ve çalışmalarını buradan sürdüreceği açıklandı.

Netanyahu, yakın danışmanı Rivka Paluch’un koronavirüse yakalanmasının ardından karantinaya alınmış ve yapılan test sonuçları negatif çıkmıştı.

Dünya genelinde koronavirüs salgınında vaka sayısı 1 milyona yaklaşırken İsrail’de 6 bin 11 kişi enfekte oldu, 30 kişi yaşamını yitirdi.

 

Independent Türkçe, Haaretz

DAHA FAZLA HABER OKU