Sağlık Bakanı Koca’nın sağlık çalışanlarına dair vakaları açıklarken sesi titredi

Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada sağlık çalışanlarına dair rakamları açıklarken “Bunun sayısını vermek çok içimden gelmiyor” ifadesini kullandı

Fotoğraf: AA

Türkiye, koronavirüs salgınında ilk vakanın ortaya çıktığı 11 Mart tarihinden itibaren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarını takip ediyor.

Koca bugün de bakanlığın Bilkent Yerleşkesi'ndeki Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Türkiye’deki test sayısından vakalara, uyarılardan bir dizi öneriye kadar onlarca başlıkta açıklama yapan Koca’nın, konu sağlık çalışanları ile ilgili ölüm ve vakalara geldiğinde sesi titredi.

Koca, Dünya Sağlık Örgütü’nün Avrupa'da görülen vakaların yüzde 10'unun sağlık çalışanları olduğunu ifade ettiğini aktarırken “Bizde böyle bir oran yok ama her geçen gün pozitif çıkan vaka sayımızın fazla olduğunu, hem hekim arkadaşlarımızdan hem hemşire arkadaşlarımızdan hem sağlık çalışanlarımızdan hem de yardımcı personelde, söylemek istiyorum” dedi.

“Bunun sayısını vermek çok içimden gelmiyor, 601 kişi” ifadelerini kullanan Koca, “Bütün sorumluluk, sahada bu arkadaşlarımızın omzunda. Özellikle koruyucu malzeme noktasında, eksiklik oluşturmama noktasında her türlü gayret içerisinde olduğumuzdan emin olun” diye konuştu.

Koca şöyle devam etti:

Eğer bu anlamda herhangi birileri 'ben malzemeye ulaşamıyorum' diyorsa, lütfen bize ulaşsın. Bütün birimleri aşarak bize ulaşsın. Bu anlamda hiçbir eksiklik oluşturmayacağız. Sadece son bir haftada bizim dağıttığımız N-95 maske yaklaşık 4 milyon oldu. Daha fazlasını veririz. İhtiyaç neyse... Bu anlamda hiçbir kısıtlamaya gitmek istemiyoruz. Onun için yurt dışında ihracatı kestik. Öncelikli olarak sağlık çalışanlarımızın ihtiyacını gidermek için çalışıyoruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU