Kadınlara korona tecridinde "kocalarına dırdır etmemelerini” tembihleyen Malezya hükümeti özür diledi

Bakanlık, önerilerin "evden çalıştıkları süre boyunca aile üyeleri arasındaki pozitif ilişkileri sürdürmeyi" hedeflediğini söyledi

(Lim Huey Teng / Reuters)

Malezya hükümeti, kadınların koronavirüs tecritinde makyaj yapması ve eşlerine "dırdır etmemesini" tavsiye ettikten sonra tepki çekince salı günü özür diledi.

Birçok ülke gibi, Malezya da tüm yurttaşlara, virüsün yayılmasını engellemek için evde kalmalarını emretti. Malezya Kadın Bakanlığı, bir dizi Facebook gönderisinde eşlerin tecrit sırasında nasıl davranmaları gerektiğini yazdı.

Daha sonra silinen bir gönderide beraber çamaşır asan bir çiftin fotoğrafıyla birlikte, kadınlara eşlerine “dır dır etmemesini” öğütleyen bir yazı yer aldı.

Diğer gönderilerde ise evde çalışan kadınlara gündelik kıyafetler yerine şık giyinmeleri ve makyaj yapmaları tavsiye edildi.

One India’da yer alan habere göre söz konusu öneriler sosyal medyada tepkiyle karşılandı. Kullanıcılardan biri, “Söyler misiniz, evde giyinmek ve makyaj yapmak, Kovid-19’u nasıl önleyecek?” diye sordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunun üzerine özür dileyen bakanlık, gönderilerin bazı insanları rahatsız etmiş olabileceğini ve “gelecekte daha temkinli” olunacağını söyledi. Ancak, önerilerin yalnızca "evden çalıştıkları süre boyunca aile üyeleri arasındaki pozitif ilişkileri sürdürmeyi" hedeflediğinde ısrar etti.

Yerel basında yer alan bilgilere göre Malezya'da ev içi şiddet mağdurları da dahil olmak üzere savunmasız insanlar için kurulan devlet kontrolündeki bir yardım hattına gelen çağrılarda, 18 Mart'ta başlayan tecridin ardından yüzde 50'den fazla artış görüldü.

Worldometers verilerine göre Malezya’daki koronavirüs vakası sayısı 2 bin 900’ü aştı. Bugün itibarıyla 142 kişinin hastalıktan kurtulduğu bildirilirken 45 kişinin de hayatını kaybettiği kaydedildi.

Independent Türkçe, One India

DAHA FAZLA HABER OKU