Sağlık Hak-Sen’den bakanlığa çağrı: Ek ödemelerden tüm sağlık çalışanları faydalanmalı

Sağlık Bakanlığı’na 8 maddelik bir talep listesi sunan Sağlık Hak-Sen, koronavirüs salgınının Türkiye’de görülmesiyle sağlık personelinin gece gündüz demeden mücadeleye başladığına dikkat çekti

Fotoğraf: AA

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Hak Sendikası (Sağlık Hak-Sen) koronavirüs salgınıyla mücadelede ön saflarda olan sağlık çalışanları adına Sağlık Bakanlığı’na talepte bulundu.

Sendikanın Genel Başkanı Selahattin Karaca ve Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Kamber imzasıyla bakanlığa verilen dilekçede yeni tip koronavirüs salgınının Türkiye’de görülmesiyle sağlık personelinin gece gündüz demeden mücadele etmeye başladığına dikkat çekildi.

Dilekçede “Hayatlarını hiçe sayarak virüsün kendilerine bulaşma ihtimalini göze alan sağlık personeli alınan tedbirlerden olumsuz yönde en fazla etkilenen kamu personeli olmuştur” ifadelerini yer aldı.

Aile Sağlığı Merkezleri'nde dönüşümlü mesaiye geçilmeli 

8 maddeden oluşan talep listesinde, salgının Aile Sağlığı Merkezlerinde yayılımını en az indirilmesi için dönüşümlü veya esnek mesai uygulamasına geçilerek, ücretlerde ve performanslarda bir kesinti yapılmaması istendi.

Hastal sağlık çalışanları, engelli raporu olan tüm personel ve yönetici pozisyonundakiler hariç olmak üzere 60 yaş ve üzerinde olanların da idari izinli sayılmaları gerektiğini belirten sendika yöneticileri, Kovid-19  şüphes olan ve izole edilmelerine karar verilen tüm sağlık çalışanlarının bu kapsamda değerlendirilerek bu sürelerdeki mali ve özlük haklarının korunması ve ücret kesintisine tabi tutulmamalarını istedi.

Diğer sağlık personeli için de düzenleme yapılmalı

Tüm sağlık çalışanlarının döner sermaye katsayılarının en az aldıkları sabit ek ödeme tutarında verilmesinin sağlanması gerektiğine işaret eden sendika, çalışma barışının devamı ve sürdürülebilirliği için sağlık işçileri, sekreterler, temizlik personeli, hastabakıcılar ve güvenlik personeli için de ek ödeme yapılması için bir düzenlemenin yapılması gereğini kaydetti.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU