Pepe Reina: Futbolda ekonomik durumların farkındayım ama şu anda öncelik insan sağlığı

Aston Villa'nın kaleceisi Pepe Reina, koronavirüsle savaşını anlatarak, 25 dakika nefes alamadığını söyledi

Pepe Reina / Fotoğraf: Reuters

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Aston Villa'da forma giyen İspanyol kaleci Pepe Reina, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) semptomları gösterdiği döneme dair yaşadıklarını anlattı. 

İtalya'nın Corriere dello Sport gazetesine açıklamalarda bulunan Reina, "En zor anım, sağlıklı nefes alamadığım, oksijenin bittiği 25 dakikaydı. Hayatımın en zor anlarıydı" şeklinde konuştu.

Virüsün belirtilerini ilk gösterdiği anlarda kendisini çok yorgun hissettiğini belirten deneyimli kaleci, ateş, kuru öksürük ve sürekli baş ağrısı yaşadığını vurguladı.

Yaşadığı en gerçek korkunun "Nefes alamadığım zamanlar" olduğunu bildiren Reina, o anlarda boğazını kapalıymış gibi hissettiğini anlattı.

Kovid-19'a yakalandığı ilk haftayı kapalı mekanlarda geçirdiğini anlatan İspanyol kaleci, "Şimdi koronavirüse karşı savaşımı kazanıyorum" dedi.

İngiltere'de küme düşme hattında bulunan Aston Villa'da kiralık olarak forma giyen Reina, liglerin 30 Nisan'a kadar ertelenmesini değerlendirerek, şöyle konuştu: 

İnsanların refahı her şeyin üstünde. Tüm koşullar iyi olduğunda ve insanlar güvende olduğu zaman oynanmasını destekliyorum. Futbol şu anda bir öncelik olamaz. Bu ligi bitirmek önemli değil. Futbolda, özellikle de ekonomik durumların farkındayım. ama şu anda öncelik insanların sağlığı.

Reina, bu sezon Aston Villa formasıyla çıktığı 6 müsabakada kalesinde 13 gol gördü.

Aston Villa, 20 takımın mücadele ettiği İngiltere Premier Lig'de 25 puanla 19. sırada bulunuyor.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU