Avustralya’da koronavirüs medyayı yine vurdu: 60 gazete birden baskıyı durduruyor

Ulusal haber ajansı AAP’nin 85 yıllık faaliyetinin ardından kapanma kararı verdiği ülkedeki 60 yerel gazetenin basımına ara veriliyor

Düşen okuyucu sayıları, içeriğin internette izinsiz yayılması ve Google’la Facebook’un reklam gelirlerindeki artan payı, geleneksel gazeteciliği dünya çapında krize soktu (AFP)

Medya devi Rupert Murdoch’un sahip olduğu News Corp, Avustralya’daki 60 yerel gazetenin basımını durdurma kararı aldıklarını bugün duyurdu. 

Dünya çapında The Wall Street Journal, New York Post ve The Sun gibi güçlü markalara sahip olan medya grubu, buna gerekçe olarak zaten düşen reklam gelirlerinin koronavirüsle beraber çok azalmasını gösterdi. 

News Corp’un bölgedeki yöneticisi Michael Miller, kararla ilgili şu ifadeleri kullandı: 

Bu kararı almak kolay almadık. Koronavirüs eşi görülmemiş ekonomik baskılara neden oldu ve çok sayıda işi korumak için elimizden geleni yapıyoruz.

Karara göre New South Wales, Victoria, Queensland ve South Australia bölgelerindeki gazeteler, yayınlarına internet üzerinden devam edecek.

Avustralya’da pek çok medya kuruluşu, küresel salgından önce de yalnızca internet üzerinden yayına geçmeye yönelmişti. 

Ay başında, haber ajansı Avustralya Associated Press'in (AAP) 85 yıllık faaliyetinin ardından kapanmasına karar verildiği açıklanmıştı.

Ülkenin tüm eyalet ve bölgelerinde 170'in üzerinde gazeteci istihdam eden AAP'nin Yeni Zelanda, Londra ve Los Angeles'ta da muhabirleri bulunuyordu. Bu haberciler, Haziran’da işlerini kaybedecek.

AAP, News Corp’un kurucusu Rupert Murdoch'un babası Keith Murdoch tarafından 1935'te kurulmuştu.


Independent Türkçe, AFP ve AA

DAHA FAZLA HABER OKU