Hesaplarına bloke konan belediyeler, resmi kurumlarda personele gönderilen 'teşvik' yazıları... Siyasetin yeni gündemi bağış tartışması

İBB ve ABB'nin bağış hesaplarına bloke konulurken, 'Biz bize yeteriz' adı verilen Milli Dayanışma Kampanyası'na katılımın teşviki için kurum içi yazılar gönderiliyor

Kolaj: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ulusa sesleniş konuşmasında 'toplanan paranının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ihtiyaç sahibi duruma düşeceklere verileceğini' söyleyerek başlattığı "Biz bize yeteriz" kampanyası siyasi tartışmayı da beraberinde getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Muhalefet, kampanyayı bazı şirketlerin silinen vergi borçlarını, Kanal İstanbul ihalesini, geçiş garantili otoyol ve köprüleri hatırlatarak, halktan bağış toplanması yerine devletin kaynaklarını halka aktarması gerektiğini belirterek eleştirdi. İktidar kanadında ise kampanyaya yoğun destek var.

Belediyelere bloke

Milli Dayanışma Kampanyası'ndan hemen önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) de kendi sorumluluk alanlarında kampanya başlatarak, salgından ekonomik olarak olumsuz etkilenenlere ve dar gelirlilere kaynak yaratacağını duyurmuştu. 

Ancak İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeyle, iki belediyenin bağış işlemleri durduruldu ve hesaplarına bloke konuldu. 

yargıtay.jpg
Görsel: Twitter


"Biz bize yeteriz" kampanyasına katılım, bazı kurumlarda, iç yazışmayla teşvik edildi. Yargıtay Başkanlığı görevine yeni seçilen Mehmet Akarca imzasıyla gönderilen bir yazıda, Yargıtay üyelerinden, savcılar ve tetkik hakimlerinden 1000 liradan az olmamak kaydıyla kampanyaya katıldılm istendi. Kurumdaki diğer personelin kampanyaya katılım limiti ise 100 lira olarak belirlendi.

Kampanyaya katılıma teşvik, sadece Yargıtay'la da sınırlı kalmadı. Bir il milli eğitim müdürlüğünde görevli bir yöneticinin, okul yönetimlerine mesaj göndererek, öğretmen ve velilere ulaşılarak kampanyaya katılımın üst düzeyde tutulması için çalışma yapılması gerektiği belirtildi.

botaş.jpg
Görsel: Twitter​​​​​


Doğalgaz işletmecisi BOTAŞ'ta da personele mesaj gönderilerek, "Milli Dayanışma Kampanyası kapsamında 2020 nisan ayı maaşlarımızdan, kapsam dışı personelimizden 400 TL, kapsam içi personelimizden 200 TL olmak üzere kesinti yapılacaktır" denildi. 

vakıflar.jpg
Görsel: Twitter


Bağış kampanyasıyla ilgili bir 'teşvik' yazısı da Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden gönderildi. Genel Müdür Burhan Ersoy imzasıyla tüm vakıflara gönderilen yazıda, kampanyaya tüm çalışanların ve paydaşların destek olmasının önemli olduğu vurgulanarak, "Milli Dayanışma Kampanyası'nın personelimize, yeni vakıflar, mülhak vakıfları, esnaf vakıfları ve cemaat vakıfları ile vakıf dost ve bağışçılarına duyurulmasını ve gerekli destek verilmesini önemle rica ederim" denildi.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU