Mansur Yavaş: Kimse endişe etmesin, planladığımız yardımlara devam edeceğiz

Yavaş, “Kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız” dedi

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinin ardından bağışların toplandığı hesaplarına bloke konulan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden (ABB) açıklama geldi.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda “kimsenin endişe etmemesi gerektiğini, planlanan yardımlara devam edileceğini” bildirdi:

İşini ve gelirini kaybetmiş insanları desteklemek için kullandığımız ve sizlerin de katkıda bulunduğu banka hesapları İçişleri Bakanlığı genelgesi ile bloke edilmiştir. Kimse endişe etmesin! Planladığımız yardımlara devam edeceğiz. Kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız.

Koronavirüs salgını nedeniyle İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyeleri, sosyal medya hesapları aracılığıyla yardım kampanyası başlatmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla 81 ile gönderilen genelgede yerel yönetimlerin yardım toplayamayacağı ifade edilmiş, belediyelerin hesaplarına bloke konulmuştu.

Genelde, “Yasalarımızda yerel yönetimlerin Yardım Toplama Kanunundan muaf olduklarına dair herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Dolayısıyla belirli banka hesapları ilan ederek vatandaşlardan yardım talep etmek gibi yardım toplama faaliyetlerine ilişkin tüm iş ve işlemleri Yardım Toplama Kanunu hükümlerine uygun olarak yapmak zorundadırlar” ifadeleri kullanılmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabından şu duyuruyu yaptı:

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU