Hakan Gülseven serbest bırakıldı

Gülseven terörle mücadele polisleri tarafından gözaltına alındığını bildirmişti

Fotoğraf: Twitter

Gülseven terörle mücadele polisleri tarafından gözaltına alındığını bildirmişti

Independent Türkçe'nin “Türkiye'den Sesler” bölümüne yazılarıyla katkı veren gazeteci Hakan Gülseven, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Gülseven sabah saatlerinde, “Terörle mücadele polisleri geldi, #ZIRNIKYOK nedeniyle gözaltına alınıyorum. Sanırım oradan savcılığa. İşte demokrasi!” ifadeleriyle gözaltına alındığı duyurmuştu.

Kendisine yöneltilen suçlamanın "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek ve aşağılamak" olduğunu ifade eden Gülseven, “Terörle Mücadele polisleri tarafından gözaltına alındım ve ifademi verdikten sonra serbest bırakıldım. İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim” dedi.

Gülseven, kendisine yöneltilen suçlamaya tepki göstererek, “Tabii ki ortada kimseyi kin ve düşmanlığa tahrik falan yok. İktidarı eleştirmek bir ‘suç’ haline getiriliyor, halk sinsin, korksun, laf edemesin istiyorlar. Düşünce ve ifade özgürlüğü Anayasa'da yazdığı sürece feriştahı gelse bizi susturamaz, bunu en başa yazalım. Diz çökmeyiz” ifadelerini kullandı.

“Hükümeti istifaya davet etmek suç değildir”

Twitter’dan eleştirilerini sürdüren Gülseven şunları kaydetti:

Bu iktidara zerre güvenmemek, bu hükümeti istifaya davet etmek, bunlara zırnık vermemek, halkı da zırnık vermemeye çağırmak suç değildir. Saray'da halkın parasının har vurulup harman savrulduğunu duyurmak ve eleştirmek suç değildir. Anayasal haktır. Peki niye gözaltı, ifade, vs?

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU