Türkiye’nin ilk dijital iklim grevi 3 Nisan'da başlıyor: Bu evde iklim grevi var!

Aktivistler, “Bu grev ve kriz zamanlarında da birlikte olabileceğimizi göstermek istiyoruz” diyor

Genç aktivistler, 20 Eylül'de gerçekleşen iklim grevinde Kadıköy'de buluşmuştu (Sıfır Gelecek)

İklim krizine karşı acil ve somut önlemler alınması talebiyle bir araya gelen Sıfır Gelecek kampanyası, 3 Nisan Cuma günü gerçekleşecek 5. Küresel İklim Grevi’ni koronavirüs salgını nedeniyle dijital ortama taşıyor.

Gelecek için Cumalar (Fridays for Future) hareketinin de çağrı yaptığı Türkiye’nin ilk dijital iklim grevinde bir araya gelecek iklim aktivistleri dünyayla eş zamanlı olarak, “Bu evde iklim grevi var!” diyecek.

Dijital İklim Grevi, saat 16.00’da basın açıklamasının ve konuşmaların gerçekleşeceği bir canlı yayınla başlayacak. 17.00’da ise iklim aktivistleri pankartlarıyla birlikte çevrimiçi olacak. Katılımcılar sorularını ve cevaplarını iletebilecek. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Greve destek vermek isteyenler de gün boyu #BuEvdeİklimGreviVar, #DijitalİklimGrevi #SıfırGelecek etiketleri üzerinden paylaşım yapabilecek. Saat 22.00’de ise gün içinde Sıfır Gelecek sosyal medya hesaplarından duyurulacak etiket üzerinden Twitter eylemi gerçekleştirilecek. 

Bu sosyal medya çalışmasında sanatçılar da canlı yayında mini konserler verecek.

“Bu grev ile kriz zamanlarında da birlikte olabileceğimizi göstermek istiyoruz” diyen Sıfır Gelecek, dijital iklim grevine yaptığı çağrıda şu ifadeleri kullandı:

Şu anda nasıl bir sağlık krizinin ortasındaysak ve atlatmak için dayanışma içerisinde acil eyleme geçilmesi gerekiyorsa iklim krizine karşı da harekete geçmemiz gerekiyor. Bu hem kendimize, hem çocuklarımıza hem de gezegendeki tüm yaşama karşı bir sorumluluğumuz.

Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı:

2020 yılının ilk büyük iklim grevine bir kez daha çocukların ve gençlerin çağrısıyla çıkıyoruz. Bu grev ile kriz zamanlarında da birlikte olabileceğimizi göstermek istiyoruz. Bu yüzden 3 Nisan’da gerçekleşecek 5. Küresel İklim Grevi’ni sokaklardan dijital ortama taşıyoruz.

Tek başımızayız ama birlikteyiz. Hep birlikte Türkiye’nin ilk Dijital İklim Grevi’nde buluşacağız. Seni de bunun bir parçası olmaya ve 3 Nisan Cuma günü #BuEvdeİklimGreviVar demeye çağırıyoruz.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU