İmamoğlu: İstanbul salgının merkezi konumunda, acilen sokağa çıkma yasağı ilan edilmeli

İBB Başkanı İmamoğlu, ülkedeki koronavirüs kaynaklı ölümlerle ilgili, “Vakaların da ne yazık ki ölümlerin de merkezi İstanbul. Ben oran vermeyeyim ama yüzde 60'ın üzerindeki kısmının İstanbul'a ait olduğunu düşünüyoruz" dedi

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul ve ülke genelinde salgın haline gelen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Halk TV'den Ayşenur Arslan'ın sorularını yanıtlayan İmamoğlu, İstanbul’da salgınına karşı yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, "Şu an pandeminin Türkiye'deki merkezi İstanbul. Vakaların da ne yazık ki ölümlerin de merkezi İstanbul. Ben oran vermeyeyim ama yüzde 60'ın üzerindeki kısmının İstanbul'a ait olduğunu düşünüyoruz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Arslan'ın tüm illerdeki rakamları bilip bilmediği sorusuna ise İmamoğlu, "İl il bilme şansına sahip değiliz. İstanbul'da da biz bazı vefat haberlerine sahibiz, ama bunların bir kısmının korona olup olmadığı daha sonra eklendiği için net bir sayıya sahip değiliz. Bu konudaki açıklamalar Sağlık Bakanlığı tarafından yapılıyor" yanıtını verdi.

İmamoğlu şöyle devam etti:

Sağlık Bakanlığı'nın yapmasını anormal karşılamıyorum. Biz başka bir kaynaktan takip ediyoruz ama biz biraz geriden geliyoruz. Tek elden bilgi paylaşımını doğru buluyorum ancak benim tespitim başka bir yönde.

Sokağa çıkma yasağının acilen ilan edilmesi gerektiğini ifade eden İmamoğlu şunları kaydetti:

İstanbul'da acilen sokağa çıkma yasağı ilan edilmelidir ve İstanbul'la ilgili ben böyle 1 milyon 100 bin toplu taşıma yolculuğu, E-5'in yolların, özel trafikle dolu olduğu bir dönemin yaşanmasını istemiyorum. Evet, bedellerini ekonomik tedbirlerini konuşuruz. Ama bugünün de manşeti, dün gibi, biz sokağa çıkma yasağının İstanbul'a uygulanması gerektiğini düşünüyoruz.

“Sağlık Bakanına kalsa o da sokağa çıkma yasağı ilan eder”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile telefonda görüştüğünü ve önerilerilerini de yazılı olarak ilettiğini ifade eden İmamoğlu," Sağlık Bakanı’nın mücadelesini de görüyorum. Başarılı olmasını çok istiyorum. Bakan ‘ Kendinize sokağa çıkma yasağı ilan edin’ dedi. Sağlık Bakanı da aynı mesajı veriyor. Tek başına o kararı alabilse, eminim ki bir hekim olarak bugün sokağa çıkma yasağı ilan eder"

“750-800 bin İstanbullu dün toplu taşıma kullandı”

Sosyal medya hesabından toplu ulaşım araçlarının kullanımıyla ilgili verileri paylaşan İmamoğlu, pazar ile pazartesi arasında toplu ulaşımın 3 kart attığını ve yaklaşık 750-800 bin İstanbullunun toplu taşıma kullandığını ifade etti.

İmamoğlu, hükümete çağrıda bulunarak, İstanbul’da sokağa çıkma yasağının tek önlem olduğunu vurguladı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU