Moussa Sow, Fenerbahçe'yi unutamadı: Bu kulüp hala kalbimde

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Moussa Sow, derbide Galatasaray'a karşı attığı golü unutamadığını söyledi

Moussa Sow, sarı-lacivertli formayla çıktığı 185 müsabakada 75 gol kaydetti / Fotoğraf: AA

Bir dönem Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'de forma giyen Moussa Sow, BeIN Sports'a yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle karantina günlerini anlatırken, sarı-lacivertli kulübü unutamadığını söyledi.

Şu an Paris'te olan ve Kovid-19'un Fransa'daki etkilerini anlatan Sow, ülke genelinde durumun kötü olduğunu belirterek, "Dünyanın birçok bölgesine yayılmış bir virüs. Büyük bir problemle karşı karşıyayız. Ben de şu anda evde karantinadayım, sıcak evimde çalışmalara devam ediyorum. Futboldan uzak kalmak zor, bu bizim yapmayı sevdiğimiz bir şey. Biz bunun durmasını hiç istemiyoruz ama her şey durdu, futbol da bunlardan biri" ifadelerini kullandı.

Kariyerinde en son Gaziantep forması giydiğini ve ocak ayında İtalya'ya gidecekken planlarının tutmadığını dile getiren deneyimli futbolcu, "Bir yıllık bir sözleşme imzalayabilirsem bir yerde, futbol oynamak istiyorum" dedi.

Uzun bir dönem formasını giydiği Fenerbahçe'de çok güzel günler geçirdiğini ve o yılları özlemle andığını aktaran Sow, şöyle konuştu:

Güzel, farklı duygular yaşadım. Çok keyif aldığım, çok üzüldüğüm anlar oldu. Fenerbahçe'de kupalar kazandım. Türkiye Kupası, Türkiye şampiyonluğu, Avrupa'da yarı final... Fenerbahçe kalbimin kulübü, kalbimdeki bu yeri hiç değişmeyecek. Fenerbahçe benim için her şey. Taraftarların destek mesajları geliyor, kalbime dokunuyorlar. Hepsine cevap veremiyorum ama hepsini okuyorum. Onların hepsine teşekkür ediyorum bana ilgilerinden dolayı.

 

Moussa Sow - AA2.jpg
Moussa Sow / Fotoğraf: AA

 

"Fenerbahçe'nin son dönemdeki durumu üzücü"

Son iki sezonda beklentilerin altında kalarak zirve yarışından uzak kalan Fenerbahçe'nin durumunu "üzücü" olarak nitelendiren Senegalli oyuncu, "Özellikle son 2 yıldaki durumu kötü. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi Türkiye'nin en iyilerinden ve biz bu kulüpleri lig tablosunun en üstünde görmeye alışığız. Biz Fenerbahçe'yi sevenler, Fenerbahçe'nin her sene şampiyon olmasını isteriz. Bu kulüp hala kalbimde. Birlikte çalışma fırsatı bulduğum başkan, idari kadro, antrenörler olsun, hepsi benim için teker teker kıymetli" değerlendirmesinde bulundu.

Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye'de de futbol okulları olduğunu söyleyen Sow, "gidişattan memnunuz. Kariyerimin devamı açısından da iyi bir proje olarak gözüküyor" şeklinde konuştu.

 

Moussa Sow - AA1.jpg
Moussa Sow, Fenerbahçe formasıyla Süper Lig şampiyonluğu yaşadı / Fotoğraf: AA

 

"En güzel golüm Galatasaray'a attığım gol"

Galatasaray'a attığı golün kariyerinin en güzel golü olduğunu belirten Sow, gerekçesini şöyle açıkladı: 

Birçok insan manchester United'a attığım golü söylüyor ama Galatasaray'a attığım gol çok özeldi. Derbiydi, sıradan bir maç değildi. 2-2 bitti maç, iyi başlamamıza rağmen beraberlikle ayrıldık. Alex ile ben atmıştım, benim için muhteşem bir goldü. O golü izlemeden duramıyorum, sürekli bakıyorum o gole. Ben nasıl oldu da bu kadar güzel golü nasıl attım diyorum kendi kendime.

Kovid-19 salgınından korunmak için taraftarlara evde kalma çağrısı yapan tecrübeli futbolcu, "Herkesten evde kalmalarını rica ediyorum, bu virüsü durdurmanın tek yolu bu. Bizim yapabileceğimiz en iyi şey bu, evde kalalım" önerisinde bulundu.

Fenerbahçe formasıyla 185 maça çıkan Moussa Sow, 75 gol, 32 asistlik performans sergiledi.

Senegalli futbolcu, sarı-lacivertli kulüpte 2011-12 ve 2012-13 sezonlarında Türkiye Kupası, 2014-15 sezonunda TFF Süper Kupa ve 2013-14 sezonunda da Süper Lig şampiyonluğu yaşadı.

 

Independent Türkçe, BeIN Sports

DAHA FAZLA HABER OKU