Terim'in doktoru Prof. Dr. Ferah Ece: Şu anda hiç şikayeti yok ancak hala pozitif

Tecrübeli teknik adamın doktoru Prof. Dr. Ferah Ece, "Bilgisayarlı tomografide lezyonda gerileme görüldü ve şu anda hiç şikayeti yok. Ancak hala pozitif. Bu nedenle de karantina altına aldık hocayı ve takip ediyoruz" dedi

Fatih Terim / Fotoğraf: AA

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) teşhisiyle tedavi gördüğü Liv Hospital Ulus'tan taburcu edilen Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in doktoru Prof. Dr. Ferah Ece, tecrübeli teknik adamın karantinasının evde devam edeceğini söyledi. 

Sarı-kırmızılı kulübün resmi televizyonu GS TV'ye telefonla bağlanan Ece, deneyimli teknik adamın tedavisinin Sağlık Bakanlığı yönergelerine uygun olarak birçok uzmanın yer aldığı konseyle verildiğini belirtti.

Terim'in 18 Mart'ta koronavirüs testiyle başvurduğunu ve yaklaşık 1 hafta sonra hastaneye yattığını belirten Ece, deneyimli teknik adamın şikayetlerinin azaldığını ancak hala pozitif olduğunu kaydederek şunları aktardı: 

Hocamızın takipleri gayet iyi gitti. Kliniği, şikayetleri azaldı. Bilgisayarlı tomografide lezyonda gerileme görüldü ve şu anda hiç şikayeti yok. Ancak hala pozitif. Bu nedenle de karantina altına aldık hocayı ve takip ediyoruz. 

Terim'in en ufak şikayetinde tedavisine devam edilmesi için yeniden hastaneye geleceğini bildiren Ece, şu değerlendirmeyi yaptı: 

Kendini evde izole edecek, maske takacak, dışarı çıkmayacak, insanlarla temasında sosyal mesafeye özen gösterecek ve kendinde yeni gelişebilecek şikayetleri muhakkak takip edip bizimle irtibat halinde kalacak. Biz de bu arada tekrar bazı tahlilleri evden yürütüyor olacağız.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 23 Mart'ta Twitter hesabından yaptığı açıklamada Kovid-19 testinin pozitif çıktığını ve gerekli tedavilerin yapılması için hastaneye yatırıldığını açıklamıştı.

 

 

Deneyimli teknik adam, yapılan tedavinin ardından dün taburcu edilmişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU